mooie vloer voor je woning

Een mooie vloer voor je woning uitkiezen

Heb je een nieuwe woning gehuurd of gekocht? Of ben je van plan om de uitstraling van je woning te veranderen? Dan is het belangrijk om ook voor een vloer te gaan die goed op jouw wensen aansluit. Er zijn tal van verschillende vloeren om uit te kiezen. Zo kun je voor PVC kiezen, maar ook voor laminaat of tapijt. Welke vloer het meest geschikt is, verschilt per woning en per persoon. Het is namelijk ook een kwestie van smaak.

Geluiddempende vloeren

Vloeren van PVC en tapijt hebben het voordeel dat ze enigszins geluiddempend werken. Als je in een flat of appartementencomplex woont, is het vaak verstandig om voor een vloer te kiezen die niet al te gehorig is. Je voorkomt op die manier dat je onderburen voetstappen horen wanneer je door je woning loopt. Wil je bijvoorbeeld een laminaatvloer, dan is dat ook mogelijk. Echter, zul je dan wel een ondervloer moeten nemen die het geluid voldoende dempt.

Hoe eenvoudig zijn de verschillende vloeren schoon te maken?

Zoek je een geschikte vloer voor je woning, dan is het ook niet onverstandig om rekening te houden met onderhoud. Een PVC vloer is zeer eenvoudig schoon te maken en ook goed bestand tegen water. Een laminaatvloer is ook relatief eenvoudig te reinigen, maar daarvoor mag je nooit te veel water gebruiken. Met een tapijtvloer is het verstandig om schoenen binnenshuis uit te trekken. Zo voorkom je dat er vlekken in het tapijt ontstaan. Mochten er toch vlekken in het tapijt komen, dan is ook tapijt in veel gevallen te reinigen. Het schoonmaken van een tapijtvloer vergt echter wel iets meer werk dan het reinigen van laminaat of PVC.

De tapijtvloer is lekker zacht en geeft een warme uitstraling

Een tapijtvloer heeft ook zo zijn voordelen. Zo is de tapijtvloer zeer geliefd vanwege de warme uitstraling. Is je woning nog een beetje aan de kale kant? Dan merk je gelijk een enorm verschil wanneer je een tapijtvloer laat plaatsen. Daarnaast is de tapijtvloer ook lekker zacht aan je voeten. Met een tapijtvloer in de slaapkamer stap je ‘s ochtends niet op een ijskoude vloer, maar op een warm en zacht tapijt. Zo heeft iedere vloer dus zijn voordelen.

Ook de kleur van de vloer is belangrijk

Als je eenmaal weet welk type vloer je wilt, is het ook belangrijk om even na te gaan voor welke kleur je gaat. De tapijtvloer is in vrijwel iedere kleur te verkrijgen. Laminaat- en PVC-vloeren kennen echter ook tal van verschillende varianten. Belangrijk is dat je vloer en gordijnen goed met elkaar matchen. Kijk echter ook naar het meubilair dat je wilt kopen en naar de uitstraling van bijvoorbeeld je keuken. Zorg ervoor dat je woning een mooi geheel blijft en dat de kleuren niet met elkaar vloeken.

 

Nu je een beeld hebt van waar je op moet letten bij het kiezen van een vloer, is het geen slecht idee om eens bij een specialist in vloeren te kijken. Een specialist kan je ook advies op maat geven.