terras met keramische tegels

Een modern terras met keramische tegels

Keramische tegels zijn de trend van dit moment. Helemaal niet vreemd natuurlijk, want deze mooie grote tegel heeft dan ook een prachtig moderne uitstraling. Daarnaast kan de keramische tuintegel in elke tuin gelegd worden. Door grote tuintegels te plaatsen in kleine tuinen, lijken deze tuinen een stuk groter en ruimtelijker. Je krijgt een rustig en ruimtelijk beeld. Helemaal niet verkeerd dus. En wil je dit effect versterken? Dan kun je de tegels diagonaal neerleggen. Je creëert zo nog meer een ruimtelijk geheel.

Zelf keramische tegels leggen

Je kunt er voor kiezen de keramische tuintegels die je hebt uitgezocht voor jouw terras, zelf te leggen. Dit is niet zo’n eenvoudige klus. Het begint met het verwijderen van je oude bestrating. Daarna dient de grond klaar gemaakt te worden voor de nieuwe bestrating, de keramische tegels dus. De ondergrond is bij deze tegels enorm belangrijk. Niet alleen het soort ondergrond, ook dient de grond goed aangetrild te worden om verzakking te voorkomen. Normaal zand is niet zo geschikt als ondergrond voor de keramische tuintegels. Normaal zand heeft een vastheid van 40% en ook al tril je de grond goed aan, de kans is groot dat de grond onder deze zware tegels verzakt. In dit geval kun je beter gestabiliseerd zand met een vastheid van 60% of zand op cementbasis met een vastheid van 90% gebruiken. De ondergrond dient vervolgens goed aangetrild te worden voordat de keramische tegels hierop geplaatst kunnen worden. Bij het plaatsen van de tegels is nauwkeurigheid van groot belang. De tegels zijn extreem recht en maatvast en afwijkingen zijn dan ook sneller zichtbaar. Daarnaast zijn de tuintegels erg zwaar. Deze klus kun je niet in je eentje klaren.

Keramische tuintegels laten leggen

Keramische tuintegels laten leggen lijkt in veel gevallen dan ook een betere optie. De ervaren stratenmaker heeft hiervoor het juiste materiaal en de nodige ervaring. Voor het verwijdheren van de oude bestrating zal hij niet gebruik maken van schep en kruiwagen, maar een kleine shovel is dan vaak een snellere oplossing. Ook voor het aantrillen wordt professioneel materiaal gebruikt. Door de ondergrond laag voor laag aan te trillen, blijft de ondergrond beter stabiel en wordt er een goede dichtheid gecreëerd. Daarnaast gebeurt het leggen van de tegels door de specialist met uiterste precisie. Nadat de keramische tuintegels gelegd zijn, zal de stratenmaker de voegen mooi invegen met zand. Hiervoor wordt vaak zilverzand gebruikt. De groei van onkruid zal verminderen en de licht gekleurde korrel geeft ook een mooie uitstraling aan het nieuwe terras. Het laten leggen van keramische tuintegels biedt dus vele voordelen voor jou. Je kunt langer genieten van je terras, doordat het minder snel verzakt en de afwerking is erg netjes.