Een laser meter in en om het huis gebruiken

Een laser meter in en om het huis gebruiken

Een laser meter, ook wel bekend onder de naam laserafstandsmeter, is een apparaat dat wordt gebruikt om op een zeer secure manier de afstand tussen het apparaat en een specifiek object te bepalen. Laser meters worden vooral in de bouwsector gebruikt, omdat afstanden vaak tot op de millimeter nauwkeurig moeten worden gemeten. Ook particulieren gebruiken de laser meter en dan voornamelijk wanneer er bepaalde klussen in het huis moeten worden uitgevoerd, waarbij een simpele meetlat praktisch onwerkbaar is.

Hoe werkt een lasermeter precies?

Bij het gebruik van een laser meter wordt de afstand tussen de meter en een specifiek object bepaald aan de hand van laserimpulsen. Zodra het toestel wordt geactiveerd en het object in het vizier te zien is, worden laserimpulsen uitgestraald en deze worden door het object weerkaatst. De tijd die nodig is om de impulsen te weerkaatsen wordt vervolgens omgezet in millimeters en exacte afstanden. Deze methode kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt en is een van de meest accurate methoden om afstanden te meten. Dit is zelfs het geval wanneer het om zeer grote afstanden gaat.

Voor- en nadelen van een laser meter

Zoals reeds vermeld, is het meten van afstanden door gebruik te maken van de lasertechniek een van de meest accurate methoden voor het meten van afstanden. Een laser meter kan binnen en buiten worden gebruikt en kan niet alleen worden ingezet voor het bepalen van afstanden, maar ook voor het meten van hoogten, oppervlakken of volumes. Laser meters worden niet beïnvloed door geluid, maar helaas spelen weersomstandigheden wel een rol. Bij fel zonlicht, regen, mist of nevel, kunnen de resultaten van een laser meter beïnvloed worden.

Wanneer een laser meter gebruiken?

Een laser meter heeft verschillende functies en kan dus ook voor verschillende doeleinden worden ingezet. Heeft u een verbouwing in huis, dan kunt u met een laser meter nauwkeurig de afstanden tussen bijvoorbeeld twee muren bepalen. Wilt u een grastapijt in de tuin leggen, dan kunt u de laser meter gebruiken om de oppervlakte van de tuin nauwkeurig te meten. Bent u van plan nieuwe meubels aan te schaffen en wilt u weten of die wel door de voordeur kunnen of in bepaalde ruimten geplaatst kunnen worden, ook dan biedt een laser meter uitkomt. Bron: afstandmeter shop.