huis verbouwen verrassingen

Een huis verbouwen? Voorkom verassingen!

Help, ik moet verbouwen!
Je woont al een aantal jaren in een mooi huis. Nu is het toch echt tijd om te gaan verbouwen, iets waar je al lang tegenop zit. Je hebt twee linkerhanden, wilt je buurman niet nog een keer vragen en je beschikt wel over spaargeld. Maar om dat nou allemaal uit te geven aan een verbouwing?

Mix & Match

Wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen is het belangrijk om precies te weten wat je wilt veranderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een uitbouw, een nieuwe keuken, opnieuw schilderen, een andere inrichting of wellicht moet de vloer vervangen worden. Hierna bekijk je jouw budget. En dan begint het leukste gedeelte: rondstruinen! Pak dat woonmagazine, ga op bezoek bij interieurwinkels en struin over het internet om zo tot goede ideeën te komen. Je kan ook een binnenhuisarchitect in de hand nemen. Hij of zij kan met ideeën komen waar je zelf niet aan denkt. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je huis haalt en op het totale verbouwingsbudget maken die kosten vaak niet meer uit.

Schilderen of niet?

Heeft het huis een grondige schilderbeurt nodig, omdat het schilderwerk bij de ramen en deuren bladert? Denk dan aan kunststof deuren en kunststof kozijnen. Het praktische hiervan is dat ze niet te onderscheiden zijn van echte houten deuren maar wel bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Echt ideaal als je kosten wilt besparen of duur schilderwerk!

Gewoon doen

Wanneer je alles hebt uitgezocht, berekend en hebt geregeld kan de verbouwing gaan beginnen. Doe je dit zelf of met een aannemer? Kijk wat je zelf kunt doen en wat je wilt uitbesteden aan een vakman. Er zijn genoeg klusjes die je zelf kunt uitvoeren. Via tutorials op Youtube kan iedereen een kastje in elkaar timmeren, een muur behangen of en schilderij ophangen. Ideaal voor de beginnende klusser en het bespaart je wederom geld! Lastige of gevaarlijke klussen kun je beter uitbesteden aan een vakman. Een mix van materialen zorgt vaak voor een leuk effect. Bijvoorbeeld het opknappen van een houten kastje van zolder om deze vervolgens te combineren met die te gekke metalen lamp van de woonwinkel. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Succes!

Meer weten over verbouwen? Kijk eens hier voor meer informatie!