huis bezichtigen tijdens corona

Een huis bezichtigen tijdens corona? Zo doen makelaars dat!

Zelfs in deze tijd kun je een huis kopen

De wereld staat door de corona crisis volledig op zijn kop. Desalniettemin, worden er in deze bijzondere tijden nog steeds huizen gekocht en verkocht. Makelaars proberen bezichtigingen zoveel mogelijk door te zetten op een corona-proof manier.

Alles volgens de RIVM richtlijnen

Makelaarskantoren gaan dus door met bezichtigen, maar wel volgens de RIVM-richtlijnen. Dit vraagt om creatieve oplossingen en de bezichtigingen lopen net iets anders als anders. Zo wordt een groepsbezichtiging voor een makelaar moeilijk, gezien de 1,5 meter afstand dan moeilijk te waarborgen is. Individuele bezichtigingen kunnen wel doorgaan, maar ook dan met enkele voorzorgsmaatregelen. Het is toch fijn dat je het huis eerst echt gezien hebt, voordat je besluit deze te kopen. Mensen zijn dan ook bereid om deze voorzorgsmaatregelen na te volgen.

Alternatieve oplossingen voor bezichtigen

De individuele bezichtigingen die door de makelaar zijn gepland, kunnen op verscheidene manieren ingevuld worden. Eén van de oplossingen is het dragen van handschoenen tijdens de bezichtiging. De makelaar zal dan van te voren alle deuren in het huis open doen, waarna de geïnteresseerden zelfstandig door het huis kunnen lopen. De makelaar kan bij een korte uitleg over het huis 1,5 meter afstand houden. Een andere oplossing die geboden kan worden, is facetimen met de makelaar. Wanneer de geïnteresseerden het huis bezichtigen is de makelaar er dus niet fysiek bij, maar begeleidt hij/zij de geïnteresseerden door het huis.

Koopakte tekenen, hoe dan?

Indien je dan echt geïnteresseerd bent en je wilt het huis kopen, hoe teken je dan de koopakte? Normaal gesproken neemt de makelaar dit vaak met de huiskopers samen door. Ook hier biedt videobellen een goede alternatieve oplossing. Zo kunnen de makelaar en de huiskopers samen de akte doornemen. De akte kan vervolgens bij de makelaar in de brievenbus geplaatst worden.

Minder kapers meer kansen

Ondanks de corona crisis zijn de kopers nog steeds in de markt. Er kunnen veel mensen besluiten om in deze tijd geen huis te kopen. Dit kan ook komen, omdat ze nog meer in de oriënterende fase zitten. Voor de echt serieuze zoeker kan dit echter een gunstige tijd zijn. Doordat er nu minder concurrentie zit op de huizen, biedt dit meer kansen voor geïnteresseerde kopers.