voordelen zitmaaier

Een grote gazon? De drie voordelen van een goeie zitmaaier!

Zitmaaiers zijn grote grasmaaiers die je in principe bestuurt terwijl je erop zit. Dit is dan ook meteen het grote verschil met de traditionele grasmaaiers. Bij normale grasmaaiers duw je de grasmaaier namelijk en zit je er niet op. Dit wordt vaak gebruikt in relatief kleine tuinen. Wanneer je een behoorlijk grote gezond hebt kan het echter een lastige opgave worden je volledige gazon met een normale grasmaaier te maaien. Het duurt onnodig lang, is lastig en zeer vermoeiend. In dat geval kun je beter kiezen voor een goeie zitmaaier. Hieronder vindt je de drie voordelen van goede zitmaaiers.

Comfort

Zitmaaiers zijn simpelweg een stuk comfortabeler dan normale grasmaaiers. Het besturen van zitmaaiers is totaal niet vermoeiend. Bij een normale grasmaaier dien je ten eerste de grasmaaier te duwen, maar daarnaast ben je zelf ook je volledige tuin of gazon aan het langslopen. Bij zitmaaiers daarentegen hoef je geen meter te lopen. Het enige wat je moet weten is hoe je dit zitmaaier bestuurt. Je zit op een comfortabel bankje en je hebt eigenlijk net zoals in de auto het stuur voor je. Zitmaaiers hebben een motortje waardoor ze worden aangedreven en het enige wat jij dus hoeft te doen is je gras maaien door er overheen te rijden. Het kost vrijwel geen energie en kracht en is erg eenvoudig en comfortabel.

Tijdbesparing

Het volgende grote voordeel van zitmaaiers is de hoeveelheid tijd die je ermee bespaart. Zitmaaiers zijn over het algemeen een stuk groter dan normale grasmaaiers. Dit principe opzichte leidt er al toe dat je er een stuk sneller mee kunt maaien. De motor heeft vaak een relatief groot vermogen en ook de messen van zitmaaiers zijn behoorlijk groot, scherp, maar ook breed. Daarnaast is tijdens op een maaier natuurlijk ook een stuk sneller dan wanneer je een maaier daadwerkelijk moet duwen. Je raakt op een zitmaaier dus ook niet vermoeid en je kunt achter elkaar doorgaan zonder tussendoor te hoeven pauzeren.

Langere levensduur

Over het algemeen gaan zitmaaiers ook een stuk langer mee dan normale grasmaaiers. Zitmaaiers zijn behoorlijk stevige machines. Dit zorgt ervoor dat ze niet makkelijk kapot gaan. Normale grasmaaiers willen nog wel eens vastlopen als ze bijvoorbeeld te maken hebben met een te grof stuk in het gras, maar bij zitmaaiers komt dit zelden voor. De apparaten zijn behoorlijk stevig ten opzichte van reguliere grasmaaiers. Je kunt er behoorlijk lang en ook vaak mee maaien voordat de zitmaaiers hun levensduur erop zit.