gietvloer laten leggen-min

Een gietvloer met betonlook laten leggen

Steeds meer particulieren kiezen ervoor om, net zoals dit al in veel bedrijfs- en industriële panden het geval is, een gietvloer in het hele huis te laten leggen. Gietvloeren hebben het kenmerk dat deze naadloos gelegd kunnen worden, waardoor ze niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook nog eens een mooie ruimtelijke uitstraling aan de woning geven.

Een betonlook vloer laten leggen

Een betonlook vloer ziet eruit alsof deze van beton is, maar voelt warm, comfortabel aan en heeft een enigszins elastische werking. Een betonlook vloer wordt vaak in winkels, bedrijfspanden, ziekenhuizen en overheidsinstellingen gebruikt. Een betonlook heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van een echte betonnen vloer. Zo is een betonlook vloer geschikt voor vloerverwarming en wordt een betonvloer naadloos gelegd. Hierdoor ontstaat een strakke, moderne en minimalistische uitstraling. Voor particulieren is het grootste voordeel wellicht dat een betonlook vloer gemakkelijk schoon te houden is.

Vloercoatings

Vloercoating wordt gebruikt om op een bestaande vloer een dunne toplaag van kunststof materiaal aan te brengen. Dat kan op verschillende ondergronden, waaronder beton, een bestaande kunststof vloer of een zandcementvloer. Ook bij het gebruik van een vloercoating, wordt de vloer naadloos gelegd, waardoor de vloer makkelijk te onderhouden is. Immers, vuil, vocht en stof heeft geen hoeken of naden waar het zich kan ophopen. Eenmaal per week de vloer goed schoonmaken met een bezem en daarna een mop, is al voldoende om de vloer te onderhouden.

Een gietvloer specialist inschakelen

Het laten leggen van een gietvloer, desgewenst met betonlook, kunt u zelf doen, maar verstandiger is het om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Flowresin is zo’n  bedrijf dat zich door de jaren heen gespecialiseerd heeft in het leggen van gietvloeren, vloercoatings en betonlook vloeren. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, waar u ook de showroom kunt bezoeken. Flowresin biedt haar diensten door heel Nederland aan en wie overweegt een gietvloer, coatingvloer of betonlook vloer te laten leggen, kan via de website van Flowresin.be een vrijblijvende offerte aanvragen.