diamond painting aan de muur

Een diamond painting kunstwerk voor elke muur

Diamond painting is een hobby die heel Nederland enthousiast heeft gemaakt. We zijn massaal steentjes op een canvas aan het plakken en maken zo schitterende kunstwerken van welk onderwerp dan ook. Door deze rage zijn er veel winkels waarbij je een pakket kunt kopen en zij bieden een groot assortiment onderwerpen aan. Daardoor is er vast een diamond painting die past bij jouw interieur. Kies voor een moderne Mondriaan, een afbeelding van een ouderwets dorp of een landelijke scène. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos, want je kunt ook zelf een foto opsturen en deze laten omzetten.

Diamond painting, wat is het precies?

Als jij dus nog niet van diamond painting gehoord hebt, dan is het tijd om daar wat aan te doen. Het is een rustgevende hobby die je in je eigen tijd uitvoert en waar je jezelf even helemaal in kunt verliezen. Ieder pakket bevat een canvas en steentjes. Je geeft zelf aan of je ronde- of vierkante steentjes wilt kopen. Op het canvas vind je hokjes met nummers en deze nummers vertellen je welk steentje je daar op moet plakken. Dit doe je met een pennetje en was om de steentjes aan het pennetje te laten plakken. Het canvas is bedekt met een folie dat je lostrekt zodat de steentjes blijven kleven. Door de juiste kleuren steentjes op de juiste plek op het canvas aan te brengen, creëer je een uniek schilderij.

Je eigen foto insturen

De meeste winkels die diamond painting pakketten verkopen geven je ook de mogelijkheid om je eigen foto in te sturen. Deze wordt dan in een paar weken omgezet in een canvas en bijbehorende steentjes. Door je eigen foto op te sturen maak je een kunstwerk die niemand anders heeft. Je hebt er zelf aan gewerkt en het is een afbeelding van iemand, een huisdier, een gebeurtenis of iets anders wat je graag langdurig vast wilt leggen. Een diamond painting van een foto is ook een goed cadeau om te geven, als je op zoek bent naar iets speciaals en persoonlijks.

Beginnen met diamond painting

Ieder pakket bevat een canvas, steentjes en de gereedschappen die je nodig hebt om te beginnen. Het is altijd goed om je canvas een nachtje onder een stapel boeken of je matras te leggen, zodat het recht wordt. Trek ook niet het hele folie los, maar knip een gedeelte af van het stuk waarmee je wilt beginnen. Zo zorg je ervoor dat de rest van je canvas schoon blijft en blijft plakken. Sorteer de steentjes en begin met een bepaalde kleur. Deze steentjes doe je in je schudbakje. Doe een beetje was aan je pennetje, pak het steentje op en plak hem op het doek. Als je klaar bent met die kleur, doe je de steentjes via het tuitje van het schudbakje terug in het potje en ga je met een andere kleur aan de slag. Diamond painting zal niet snel vervelen en voordat je het weet ben jij, net als de rest van Nederland, verkocht.

Maak ook een diamond painting met eigen foto!