Drie tips voor een meer geordend leven

Het kan enorm frustrerend zijn. Wat was ook alweer dat ene wat je moest doen, waar ligt dat belangrijke document nou weer en oh ja, de was moet nog gebeuren! Genoeg mensen hebben er last van dat hun leven niet zo op orde is als ze zelf zouden willen. Het is dan ook echt een raadsel hoe zij alles zo vlekkeloos laten verlopen. Wil je werken aan een meer geordend leven? Lees dan de volgende drie tips en wellicht heb je er wat aan.

Lijstjes maken

Voor veel mensen is het maken van lijstjes iets wat niet kan missen gedurende de dag. Een boodschappenlijstje, to-do lijstje, een lijstje met doelen voor de dag, ga zo maar door. Het geeft veel mensen rust om te weten wat ze elke dag moeten doen. Maak bijvoorbeeld een to do lijstje voor de dag en een voor de week. Dit kan in je notities op je telefoon bijvoorbeeld, maar je kan er ook voor kiezen om een planner te kopen en die aan het begin van elke week in te vullen en bij te houden. Zo zie je in één oogopslag alles wat je moet doen.

Houd dingen bij

Het is handig om rust in je hoofd te creëren door bij te houden en te noteren hoe lang je bijvoorbeeld doet over de was, over het schoonmaken van de badkamer, het bijhouden van je e-mails, ga zo maar door. Doordat je weet hoe lang je over alles doet, kun je je dag veel beter en makkelijker inplannen. Je weet precies hoe veel tijd je nodig hebt voor alles.

Opbergsystemen

Als het netjes houden van dingen en het opgeborgen houden van al jouw spullen lastig is voor je, dan is het tijd om te gaan kijken naar een goede manier van opbergen. Voor iedereen is dit anders. De een gooit alles weg wat niet nodig is zodat er niet veel is wat opgeborgen hoeft te worden, en voor de ander werkt het juist goed om alles te bewaren in aparte mappen, lades en kastjes. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf of werk je veel thuis en komt hier veel papier bij kijken? Zorg voor in ieder geval één kast waar je al het papier netjes in opbergt. Doe dit door middel van een goed systeem waar je duidelijk alles kunt vinden wat je nodig hebt. Dit kan met simpele kasten, maar ook bijvoorbeeld lockers werken erg handig. Bovendien staat een mooie houten lockerkast erg stijlvol in elk interieur.