Drie redenen om je woning kalkvrij te maken

Drie redenen om je woning kalkvrij te maken

Er wordt veel over geschreven en gelezen, hoe een woning kalkvrij te maken ? En wij doen daar vandaag nog een schepje bovenop. We geven drie redenen op om je woning kalkvrij te maken. Allereerst is het beter voor de kwaliteit van het drinkwater. Maar kalk kan ook zorgen voor verstoppingen in de leidingen, wat weer gevolgen kan hebben voor huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van het leidingwater zoals wasmachines. Investeer in de toekomst en schaf een waterontharder aan, hiermee maak je je hele woning in één klap kalkvrij.

Beter voor de kwaliteit van het drinkwater

Kalk is niet direct schadelijk, kalk zit nou eenmaal ons water. Dit kan je goed zien in de waterkoker waar kalk ook achterblijft. Hoewel kalk niet direct schadelijk is, is het ook weer niet goed om er te veel van binnen te krijgen. Kalk is een natuurlijk materiaal waar je lichaam aangewend is, maar zoals voor de meeste stoffen geldt, teveel is nooit goed. En daarnaast is het gewoon een fijn idee om over zuiver drinkwater te beschikken. 

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Kalk heeft vooral een negatieve invloed op de huishoudelijke apparaten die van het leidingwater gebruik maken. Denk hierbij aan de wasmachine en ook een waterkoker zoals hierboven al genoemd. Wanneer kalk zich gaat ophopen in een wasmachine, kan dit tot gevolg hebben dat het apparaat defect raakt. De woning kalkvrij maken draagt daarom bij aan een langere levensduur van de wasmachine.

Een investering in de toekomst

De meeste mensen kennen kalk vooral van de badkamer. Omdat de badkamer nogal vochtig kan zijn, en het vocht vervolgens opdroogt, blijft de kalk achter. Op de badkamervloer en op de wanden bijvoorbeeld. Om de badkamer goed schoon en kalkvrij te houden moet je flink schoonmaken. Maak het jezelf gemakkelijk en schaf een waterontharder aan, dan heb je in de toekomst nooit meer last van kalk.