gezelschapsspellen

DJECO Speelgoed gezelschapsspellen

Gezellig met zijn allen een (bord)spelletje spelen, het doet denken aan iets van vroeger. Toch lijkt het erop dat we weer vaker om de tafel gaan zitten voor een potje mens erger je niet of kaarten. Nu de zomer op zijn einde loopt en de dagen weer langer worden, gaan we op zoek naar dingen die we binnen kunnen doen, en zijn we eerder geneigd om gezellig een spelletje te spelen. Wist je dat er ook voor de allerkleinsten leuke en uitdagende spelletjes te koop zijn?

Bordspellen

Het Franse merk DJECO maakt spelletjes voor jong en oud. Nieuwe varianten op ganzenbord en bordspellen waarbij je kind bijvoorbeeld leert samenwerken. Het is de originaliteit en uitvoering van de spelletjes waar DJECO erg sterk in is. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld Little Collect. Een leuk spelletje om jouw kindje bekend te maken met het spelen van een bordspel. Doel van het spel is worteltjes en groenten plukken voor de konijntjes, maar een vos kan roet in het eten gooien. Dit spelletje voor kindjes vanaf 2,5 jaar is geschikt voor 2 spelers en duurt gemiddeld 10 minuten. Het fijne van de DJECO spelletjes is dat ze goed worden afgestemd op de vaardigheden die kinderen van de aanbevolen leeftijd hebben.
Ook voor de grotere kinderen zijn er spannende bordspellen van DJECO, zoals Alien café, waar je ober wordt in een buitenaards cafe.

Kaartspellen

De kaartspellen van DJECO zijn er in vele varianten. Zo zijn er imitatie spelletjes voor peuters, en uitdagende strategie spellen voor kinderen vanaf een jaar of 7. Kaartspellen zijn ideaal voor mee op reis, of erg leuk om bijvoorbeeld met Sinterklaas als schoenkado te geven. Het fijne van een kaartspel is dat je het makkelijk en overal kunt spelen, knus op de bank, in de auto, of gezellig aan tafel. Een spelletje spelen samen met je kind is een mooie manier om even wat quality time door te brengen en een moment samen te creëren.

Zelf spelen

Hoewel het erg gezellig is om samen een spel te spelen, het is ook belangrijk dat je kind leert zelfstandig te spelen. Leuke spelletjes voor een kindje om alleen te spelen is bijvoorbeeld hamertje tik of een visspel met magneten. Hamertje tik is een ouderwets spel wat bij DJECO in een nieuw jasje is gestoken. Hamertje Tik van DJECO met voertuigen, ruimtevaartuigen of een bloementuin, ze kunnen naar hartenlust combinaties timmeren.
Het visspel met magneten wordt ook in diverse varianten gemaakt, het is zelfs mogelijk om zeemeerminnen uit de zee te hengelen! Dit spelletje vergt geduld en precisie van het kind, en dat maakt het een boeiend en uitdagende bezigheid.