voordelen en nadelen kelder

Dit zijn de voor- en nadelen van een kelder onder je woning

Zeker bij het ontwerp van oudere woningen werd vroeger vaak gekozen voor een kelder. In recente nieuwbouwprojecten heeft men vaak wel een kruipruimte, maar geen kelder meer. Dat terwijl een kelder veel voordelen biedt. Gelukkig is het mogelijk om een kelder te creëren door de kruipruimte uit te graven. Meer hierover vind je op de website van Kooiker Zuigtechniek. Benieuwd naar wat zijn de voordelen van een kelder onder je woning zijn? Welke nadelen brengt dit met zich mee? Enzovoorts. In dit artikel lees je hier meer over! Hoewel er bij nieuwbouwprojecten vaak gekozen wordt voor woningen zonder kelder, kun je bij de bouw van een eigen woning vanzelfsprekend wel voor een kelderruimte kiezen.

Extra ruimte in huis als belangrijkste voordeel

Door voor een kelder in huis te kiezen, profiteer je van het feit dat je extra ruimte tot je beschikking hebt. Doordat de kelder afgesloten en donker is, vormt dit de perfecte plek voor het opslaan van je voorraad. Met een kelder houd je meer ruimte over in je keukenkastjes. Daarbij wordt een kelder vaak gebruikt om bijvoorbeeld tuinmeubelen of restjes verf in op te slaan.

Vocht en hoge kostprijs als nadeel

Een kelder is niet altijd een verstandige keuze. Zo kunnen er vochtproblemen in de kelder ontstaan, als de wanden hiervan niet goed geïmpregneerd worden. Vocht in de kelder maakt dat deze ruimte niet meer te gebruiken is voor het opslaan van je etensvoorraad. Daarbij kost het relatief veel om een kelder te bouwen. Over het algemeen liggen de kosten al snel rond de 15.000 tot 20.000 euro.

Kelderruimtes in verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten kelderruimtes beschikbaar. Denk aan het verschil tussen een volledig ingegraven kelder en een kelder met een directe ingang van buiten. Daarbij bestaat er een verschil tussen een gegoten kelder en een gemetste kelder. Mocht je de bouw van een kelder overwegen, dan is het sterk aan te raden je hier vooraf goed over te laten informeren. Het maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen.

Meer weten over de mogelijkheid van een kruipruimte uitgraven? Of de werking van een zuigwagen? Neem gerust contact op met Kooiker Zuigtechniek.