Dit is hoe je zelf een fundering maakt

Dit is hoe je zelf een fundering maakt

Een fundering is een cruciaal onderdeel van elk huis. Het biedt ondersteuning voor de structuur, en het houdt ook het huis veilig voor grond en vocht in de grond eronder. Als jouw huis geen fundering heeft, zal je er een moeten bouwen voordat je met de bouw van jouw huis begint. Helaas is het bouwen van een fundering niet eenvoudig – er zijn zware machines voor nodig die voor een gemiddeld persoon moeilijk te bedienen zijn. Maar je kunt nog steeds je eigen fundering maken zonder serieus zwaar tilwerk als je bereid bent om er wat hard werk in te steken! Hier zijn twee tips om een solide basis voor jouw nieuwe huis te maken:

Verdicht grind

Als je op zoek bent naar een fundering voor jouw huis en iets nodig hebt dat zo goedkoop en gemakkelijk mogelijk is, kan grind een goede optie zijn. Er zijn verschillende opties als het gaat om het kopen van grind. Als je toegang hebt tot een lokale steengroeve, kunnen ze hun overgebleven grind te verkopen tegen lage prijzen. Je kunt het ook kopen bij landschapsarchitectuurwinkels of andere plaatsen die natuurlijke materialen zoals zand of aarde verkopen.

Als je niet gemakkelijk toegang heeft tot een steengroeve, dan is de volgende beste optie het zelf breken van stenen.

Betonnen plaat

Een betonnen plaat is een stichting die bestaat uit een vlakke, gelijkmatige ondergrond die wordt gegoten over het uitgegraven funderingsgebied. Platen zijn de meest voorkomende kelder stichting en kan worden gebouwd in zowat elke locatie. Ze worden sneller gebouwd dan andere soorten funderingen, dus ze zijn minder duur om te bouwen. Ook een betonnen plaat repareren is makkelijker dan andere platen.

Funderingen op platen zijn gemaakt van gestort beton dat boven op de verdichte grond of grindlagen eronder ligt. Dit maakt het mogelijk om later gemakkelijk isolatie aan te brengen, omdat er geen extra materialen zoals schuimplaten tussen de balken nodig zijn – leg er gewoon isolatieplaten overheen!

Alle spullen die je nodig hebt wanneer je zelf een fundering wilt bouwen vind je op deze blog!