beste model dekbed

Dekbed: ontdek hoe je het beste model kunt kiezen

Ontwikkeld als alternatief voor de traditionele dekens, heeft het dekbed het voordeel dat het zachter en aangenamer aanvoelt en dat het jouw slaapkamer veel mooier maakt.  Dus, om het juiste dekbedmodel te kiezen om je in alle seizoenen te beschermen, hebben we een dekbed advies over de verschillende soorten gebruikte materialen en hoe je het juiste model voor jouw bed kunt kiezen.

Koopgids

Dekbedden zijn uitstekende opties om je op te warmen tijdens de winter of op koudere dagen. Sommige modellen zijn dunner en kunnen zelfs in de warmste seizoenen zoals de zomer en het voorjaar worden gebruikt. Bovendien zijn ze een geweldige optie om het bed te bedekken en de decoratie van jouw slaapkamer samen te stellen. Om het ideale model voor jouw huis te kiezen, zie onze Aankoopgids.

Wat is een dekbed?

Een dekbed is een type deken dat zich onderscheidt door een zachte vulling, die kan bestaan uit wol, katoen, polyester en zelfs veren of veren. Ze zijn te vinden in verschillende maten, met verschillende kleuren en prints en kunnen helpen bij de samenstelling van jouw slaapkamer, waardoor het bed er veel eleganter uitziet.

Aankoopcriteria

Op koude winterdagen is er niets lekkerder dan verwelkomd worden onder een warm dekbed. Maar met zoveel maten, soorten bekleding, kleuren en prints, voelt je zich misschien een beetje verloren over welk model het beste is voor jouw kamer. Met dat in gedachten hebben we een aantal aankoopcriteria gescheiden die van vitaal belang zijn bij het maken van jouw keuze.

Extern materiaal

Een belangrijke factor die in aanmerking moet worden genomen is het uitwendige materiaal, want dit is het materiaal dat in direct contact komt met jouw lichaam. De meest gebruikte stoffen zijn vandaag de dag katoen en polyester. Om de zachtheid en kwaliteit te garanderen, moet je rekening houden met de hoeveelheid garen per inch. Hoe meer garens, hoe zachter, langduriger en gladder het dekbed.

Soort bekleding

Het grootste voordeel van het dekbed ten opzichte van andere soorten dekens is de interne vulling, die helpt bij het vasthouden van de warmte en het product veel zachter en comfortabeler maakt. Voor de koudere dagen is de katoenen vulling het meest geschikt, omdat deze meer opwarmt. In dunnere dekbedden, ideaal voor de zomer, is de vulling meestal van polyester. Hoewel dit de meest voorkomende bekleding is, is het ook mogelijk om gewatteerde dekbedden met veren te vinden.

Zacht

De zachtheid van het dekbed is een combinatie van het type buitenstof en het materiaal dat als vulling wordt gebruikt. Een andere belangrijke factor voor de zachtheid is de dikte van het dekbed. Controleer daarom bij de aankoop van het dekbed het buitenmateriaal, de hoeveelheid garen en het type bekleding. Sommige dekbedmodellen zijn monteerbaar, d.w.z. dat je kunt kiezen welk type bekleding je wilt gebruiken of zelfs vervangen door een zachtere.

Kies de juiste maat

De dekbedden zijn te vinden in verschillende maten. Zo zijn er 240×200 dekbedden maar ook voor 140×200. Het is dus belangrijk om de grootte van jouw bed te controleren voordat je de aankoop doet. Ze hebben binnenbekleding van verschillende materialen. Als je allergieproblemen hebt, kies dan voor anti-allergie materialen. De kwaliteit van het dekbed kan worden bepaald door de hoeveelheid garen. Producten van goede kwaliteit hebben meer dan 200 strengen.