klimaatfolie

De voordelen van klimaatfolie

Als u van plan bent uw dak te isoleren is het zaak te zorgen dat u de goede materialen tot uw beschikking hebt. Laat u wat dat betreft altijd voorlichten door de specialist, die u de verschillende materialen vaak tegen een aantrekkelijke prijs kan aanbieden. Dat geldt ook voor klimaatfolie, ook al onmisbaar als u plannen heeft om uw dak te isoleren.

Klimaatfolie houdt vocht tegen en voert het ook af

Klimaatfolie wordt vaak gebruikt als er aan de buitenkant een dampremmende laag is aangebracht bij bepaalde constructies. Klimaatfolie zorgt dat vocht dat ontstaat wordt tegengehouden. Bovendien is klimaatfolie in staat om vocht af te voeren. De folie wordt doorgaans aan de binnenzijde, de warme kant van de constructie, aangebracht. Klimaatfolie is perfect, zeker omdat in ons land de temperaturen en ook de luchtvochtigheid nogal eens willen verschillen.

Zo voorkomt u schade aan de constructie

Klimaatfolie is veelzijdig en heeft zowel een dampremmende als een ademende werking. De folie is door de interne structuur als geen enkele andere folie in staat om te reageren op de vochtigheid en de temperatuur in de woning. Op deze manier kan schade aan de constructie steeds voorkomen worden. Bovendien is met het gebruik van deze folie sprake van een veel gezonder leefklimaat en dat is uiteraard ook niet onbelangrijk.

Klimaatfolie is een slimme en zelfregulerende folie

Het biedt nogal wat voordelen om deze folie toe te passen. Klimaatfolie is een slimme en volledig zelfregulerende dampremmer die garant staat voor een optimale werking van de aangebrachte isolatie. Bovendien droogt de constructie met dank aan de folie sneller en gaat u merken dat uw energierekening drastisch naar beneden gaat. U bespaart dus door folie aan te brengen. De folie is op rollen beschikbaar, op een rol zit vaak genoeg folie voor zo’n 45 vierkante meter.

Doe ook een beroep op dampremmende folie

Behalve deze folie kunt u ook dampremmende folie gebruiken als u uw dak gaat isoleren. Ook deze folie brengt u aan de warme kant aan. Dampremmende folie is in staat om optrekkend vocht aan de voorkant te voorkomen en zorgt er eveneens voor dat er geen beschadigingen in de vorm van houtrot ontstaat. U kunt daarnaast ook nog een beroep doen op zogenaamde damp open folie Als u deze folie gebruikt, gaat u merken dat het vocht sneller verdampt door de aangebrachte folie. Ook zo krijgt u veel minder snel problemen met de constructie van uw woning. De folie zorgt er eveneens voor dat vocht van buitenaf geen kans krijgt om zijn vernietigende werk te kunnen doen.

Raadpleeg een specialist voor de juiste materialen

Het is zaak als u uw dak gaat isoleren altijd met de juiste materialen te werken. Om zeker te weten dat u de juiste folie en andere materialen heeft, is het verstandig om een specialist te raadplegen. Die kan u verder helpen bij uw zoektocht naar de juiste materialen. Bovendien kunt u door de juiste leverancier te kiezen behoorlijk wat geld besparen. En hoe voordeliger u uw materialen inkoopt, hoe sneller de investering in het isoleren van het dak terugverdiend is.