voordelen open haard

De voordelen van het hebben van een open haard

Een open haard brengt een aantal voordelen met zich mee. Van warmte afstoten tot een plek waar je met vrienden en familie kan zitten. In dit artikel krijg je meer voordelen te weten van het aanschaffen van een open haard.

Gezelligheid

Een van de grootste voordelen van een open haard is wel dat het gezellig is. Je kan hier heerlijk in je eentje zitten of met vrienden en familie. Zo kan je na het diner verder praten over van alles of over een totaal nieuw onderwerp. Ook is het een plek waar je van het bewegen van de vlammen kan genieten. Hoe ze door de ruimte bewegen. Dit kan zeer rustgevend ook zijn. Ook de geur van brandend hout, de warmte dat het afgeeft en af en toe een stukje zuurstof wat vast zat ontbrand en een kleine knal geeft waardoor je eventjes weer wakker schrikt.

Verschillende stijlen

Open haarden komen in verschillende soorten en maten voor. Zo is er altijd eentje beschikbaar die bij jouw huis past. Kan je er geen vinden die perfect bij past? Maak er dan zelf eentje. Je kan met een eigen open haard de precieze afmetingen maken waardoor hij echt naar jouw wensen gemaakt wordt. Wil je opvallen met een open haard? Kies dan voor een open haard die hangt. Dit is erg modern en zal erg opvallen in huis, en al helemaal als je een ‘oud’ huis hebt. Een hangende open haard neemt ook minder ruimte in dan een standaard open haard.

Stroomuitval

Een open haard is ook nog eens te gebruiken tijdens een stroomuitval. Zo kun je het toch nog warm krijgen als de verwarming het niet doet. Het is dan gelijk een plek waar je met het hele gezin kan zitten als het lang duurt voordat de stroom het weer doet. Dit gebeurt bijna niet in Nederland doordat het een geavanceerd stroomnetwerk heeft wat vrij snel weer zijn werk kan doen. Maar het is nog altijd een optie vooral tijdens de winter wanneer het echt koud kan worden. Vooral in de oudere huizen is dit fijn aangezien de isolatie daar minder is dan bij de nieuwere huizen. Wanneer je haardhout op is kan je heel gemakkelijk een groot aantal haardhout zakken bestellen bij Goldenflame.