De voordelen van een PVC traprenovatie

De voordelen van een PVC traprenovatie

Een traprenovatie op diverse manieren uitvoeren. Zo kiezen veel mensen ervoor om hun oude trap te schuren en te schilderen of leggen ze een nieuw tapijt erop. Wil je graag een geheel nieuwe look voor je trap, dan is de keuzen voor HPL/CPL of PVS een goede keuze. In dit artikel gaan we verder in op een traprenovatie met PVC bekleding.

Wat is PVC?

Vaak willen mensen een natuurlijk houtlook voor hun traprenovatie. Natuurlijk kun je daarvoor echte overzettreden van eikenhout gebruiken, maar dat is erg duur. Een betere optie hiervoor is om te kiezen voor PVC overzettreden. Tegenwoordig bijna niet meer van echt hout te onderscheiden én in diverse kleuren leverbaar. PVC-vloeren zijn voornamelijk van kunststof en daardoor hebben ze een lange levensduur. Daarnaast werkt kunststof niet zoals hout en dat zorgt ervoor dat de traprenovatie altijd naadloos blijft.

Welke voordelen heeft een traprenovatie met PVC?

Het grootste voordeel van PVC traprenovatie is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en nauwelijks slijtageplekken of krassen zichtbaar maakt. Daarnaast is PVC waterbestendig en daardoor makkelijk schoon te maken.

Een ander groot voordeel is dat PVC goed samengaat met vloerverwarming. Dit is met name handig als je ervoor kiest om de overloop in hetzelfde materiaal te renoveren als de trap. Zo heb je optimaal wooncomfort en alles direct perfect geregeld!

Traprenovatie bedrijven

Er zijn in Nederland heel veel bedrijven die je graag willen helpen met het uitvoeren van jouw traprenovatie. Uiteraard is het altijd verstandig om eerst een goed vergelijk te maken. Vraag altijd minimaal drie of vier offertes op en vergelijk deze op inhoud en prijs. Daarnaast is het verstandig om traprenovatie voorbeelden van het bedrijf op te vragen. Zo krijg je een goed indruk welk traprenovatiebedrijf het beste bij jou past.