laminaat in amsterdam

De voordelen van een laminaatvloer

Laminaatvloeren zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt onder andere door de vele voordelen van een laminaat vloer. In deze blog zullen een aantal van de voordelen worden benoemd en ook enkele nadelen. 

Voordelen laminaat

Laminaat komt in veel verschillende varianten. Zo heb je oneindig veel opties voor je wanneer je kiest voor een nieuwe laminaatvloer. Dit zorgt voor voordelen omdat je kan kiezen voor de perfecte kleur of tint voor in je huis. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beton look of een natuurlijke uitstraling van de vloer. Een houtsoort en tegel imitatie kan met laminaat goed worden nagebootst, waardoor de opties dus enorm veelzijdig zijn.

Naast de grote variatie is een vloer van laminaat ook zeer kleurvast. Zo kan een vloer van hout soms verkleuren na teveel blootstelling aan de zon, terwijl dit niet gebeurd bij een vloer van laminaat. Daarnaast zijn houten vloeren slecht bestemd tegen water en kun je bij laminaat bijvoorbeeld kiezen voor een waterbestendige variant. Daarbij kunnen de naden van de vloeren verlijmd worden, waardoor het laminaat bestendig is tegen vocht. Perfect voor vloeren in Amsterdam, waar de kamers wel eens vochtig kunnen zijn.

Wanneer je zoekt naar hygiënische vloeren in amsterdam, dan is laminaat ook een goede optie. De vloeren zijn namelijk zeer makkelijk schoon te houden en vragen weinig tijd van je als het gaat om onderhoud. Het vuil trekt niet in een laminaat vloer waardoor er alleen maar een stofzuiger of een dweil over gehaald hoeft te worden. Verder is het ook nog een goede keuze voor je gezondheid. Het neemt namelijk ook nog nauwelijks stof op, al helemaal in tegenstelling tot een tapijt. Helemaal handig wanneer je een stofallergie hebt. 

Als laatste zijn de prijzen van de vloeren vrij laag en gaan de vloeren maar liefst 25 jaar mee. En dit zonder een bijzonder onderhoud nodig te hebben, wat je bijvoorbeeld wel bij houtvloeren moet verrichten. Naast de aanschafprijs zijn ze op de lange termijn dus ook erg voordelig wat zorgt voor de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Ben je op zoek naar laminaat in Amsterdam neem dan eens een kijkje bij Evim vloeren Amsterdam.

Nadelen

Laminaat in Amsterdam heeft ook een paar nadelen. Een vloer van laminaat is vrij goed bestendig tegen krassen en beschadigingen. Maar wanneer de beschadiging echt diep zit is deze moeilijk weg te krijgen zijn. Terwijl dit bij een houten vloer gemakkelijker te fixen is. Daarnaast is laminaat ook ietwat luidruchtiger wanneer je op de vloer loopt. Dit kan tegenwoordig wel verholpen worden door een goede ondervloer. Met laminaat in Amsterdam kun je met een slechte ondervloer wel zorgen voor overlast voor je onderburen. Het geluid kan namelijk doordringen naar de buren

Als laatste is een laminaatvloer ietwat minder duurzaam dan een echte houten vloer. Laminaat heeft een bepaalde levensduur. Terwijl een parketvloer bijna heel je leven meegaat. Bedenk dus goed over je keuze wanneer je zoekt naar vloeren in Amsterdam.