voordelen lage rente

De voordelen van de lage rente

Dat de huidige rentestanden zo laag zijn weet iedereen. Wat de voor- en nadelen hiervan zijn merken wij in Nederland ook steeds meer. De lage rentestanden hebben gunstige effecten op een aantal ontwikkelen. De nadelen zijn er ook. Geld sparen levert niet meer zoveel rente op, een alternatief is beleggen. De pensioenfondsen en banken hebben het nu ook zwaarder. Wij gaan ons nu echter richten op alle voordelen van de huidige lage rentes. De hypotheekrente is nu uitzonderlijk laag en het is daarom heel gunstig om een huis te kopen en een hypotheek af te sluiten voor een langere periode. Sluit nu niet zomaar een hypotheek af en laat je goed voorlichten door een onafhankelijke hypotheekadviseur van De Hypotheker.

Hypotheek oversluiten

Mocht je jaren geleden al een huis hebben gekocht dan betaal je een hogere hypotheekrente. Het is uniek hoe laag de rentes nu zijn en mocht je daar nog van willen profiteren dan is dit je kans. Je kunt namelijk je hypotheek laten oversluiten tegen een lagere rente. Laat je hierbij eerst adviseren bij een hypotheekadviseur of oversluiten in jouw huidige financiële situatie verstandig is. Er zitten wel haken en ogen aan de hypotheeklening. Als de huidige hypotheek wordt opengebroken dan krijg je vaak een boete van de bank. Ook worden er kosten voor de nieuwe hypotheeklening in rekening gebracht. Echter kunnen de kosten die je hiervoor betaald meevallen als je door de nieuwe lening maandelijks minder gaat betalen. Ook zijn hypotheekkosten en adviesgesprekken vaak fiscaal aftrekbaar voor de belasting. Je hypotheek oversluiten is dus nu heel goed mogelijk.

Lening afsluiten

Je persoonlijke situatie kan veranderen. Wil je geld lenen voor een verbouwing of verduurzaming van je woning? De Hypotheker heeft ook oplossingen voor het verduurzamen van je woning. Je kunt nu tegen een relatief lage rente een lening afsluiten. De lange rentes maken het aantrekkelijk om nu meer te lenen, maar laat je ook hierin goed adviseren zodat je niet voor een enorme schuld komt te staan. Leen alleen wat je echt nodig hebt voor een verbouwing of investering.