dakisolatie

De voordelen van dakisolatie op een rij

Dakisolatie is een goede keus. Lees hieronder alles over dakisolatie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Dakisolatie: de voordelen

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor dakisolatie is kostenbesparing. De kosten die je kunt besparen kunnen variëren van tussen de €400 en €800 per jaar. Dit zijn de kosten als er wordt uitgegaan van een gasprijs van 1 euro/m3 gas. De gasprijs verandert natuurlijk altijd, dus op basis van de huidige gasprijs kun je zelf nog wat gaan rekenen. Daarnaast heeft dakisolatie nog de volgende voordelen:

  • Het wooncomfort gaat erop vooruit.
  • Het is een milieubewuste keuze, omdat er minder broeikasgas uitgestoten wordt.
  • De woningwaarde gaat erdoor omhoog.

Dakisolatie: kosten

Je kunt uitgaan van kosten tussen de €1000 en €4500 voor het laten aanbrengen van dakisolatie. Bekijk of er landelijke of regionale subsidies zijn. Hiermee kun je zo’n 30% van de kosten terugkrijgen. Meer informatie over subsidies kun je vaak vinden bij de gemeente. Informeer je goed, want er zijn wel vaak voorwaarden aan verbonden.

Laat je informeren door een dakspecialist

Niet alleen dak isolatie buitenzijde, maar ook dak isolatie binnenzijde en zoldervloerisolatie kan een dakspecialist voor je plaatsen. Heb je nog andere wensen voor het dak, dan kan een dakdekker daar ook bij helpen. Let op dat je een allround dakspecialist in de arm neemt die kwaliteit, veiligheid en deskundigheid biedt.

Dakisolatie binnenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde van jouw platte dak toevoegen? Dit is een goede keus. Het dak zal daarmee goed geïsoleerd worden. Er kan isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het schuine dak toegevoegd worden. Dit geeft goede isolatie, maar hierdoor moet je wel een klein beetje ruimte op zolder inleveren. Het is ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Dit is een goedkope en makkelijke manier van isoleren en is aan te raden wanneer je jouw zolder niet vaak gebruikt.

Dakisolatie buitenzijde

Een minder effectieve, maar wel makkelijke manier van dakisolatie is dakisolatie aan de buitenzijde van het platte dak. Dakisolatie aan de buitenzijde van het schuine dak is een effectieve manier om het dak te isoleren. De dakpannen gaan eraf, het isolatiemateriaal erop en de dakpannen er weer overheen. Dakisolatie kan ook in de vorm van isolatiemateriaal dat onder de dakbedekking wordt gespoten. Hiervoor zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar. Dit isoleert echter wel minder goed.