zitmaaier

De voor-en nadelen van een zitmaaier

Als je een grote tuin hebt, dan kan het maaien van het gras een flinke opgave zijn. Grasmaaien is namelijk een grote klus en daarom ook erg vermoeiend. Wanneer je een grote tuin dient te maaien met een handgrasmaaier, dan ben je hier erg lang mee bezig. Daarnaast werk je niet ergonomisch waardoor je na een korte tijd lichamelijke klachten kunt krijgen. Gelukkig is hier een oplossing voor en kun je ook kiezen voor een zitmaaier.

Voordelen van een zitmaaier

Als je een zitmaaier wilt kopen, dan zitten daar veel voordelen aan verbonden. Zo hoef je niet meer achter de grasmaaier te lopen maar zit je comfortabel op de grasmaaier. Hierdoor is grasmaaien niet meer vermoeiend. Een zitmaaier is over het algemeen een stuk groter. Hierdoor gaat het grasmaaien een stuk sneller. De zitmaaier bezit namelijk grote messen waardoor de Husqvarna zitmaaier meer gras maait dan een normale grasmaaier. De houding die je hanteert op de zitmaaier, is een stuk ergonomischer. Hierdoor ervaar je geen pijn in het lichaam tijdens of na het maaien.

De hoeveelheid geluid van een zitmaaier

Er zitten erg veel voordelen aan een zitmaaier, maar daar blijft het uiteraard niet bij. Ook heeft een zitmaaier enkele nadelen. Een nadeel van sommige zitmaaiers is namelijk dat ze veel geluid kunnen produceren. Dit kan vervelend zijn voor de overige mensen die in de tuin zitten. Echter, een zitmaaier wordt voornamelijk gebruikt door mensen met een grote tuin. Hierdoor hebben de buren er niet echt last van en vormt het geluid niet echt een probleem.

Mocht je het vervelend vinden als de zitmaaier in gebruik veel geluid produceert, dan kun je eventueel ook voor een wat stiller model kiezen. Verdiep je in de opties en kom erachter welk model het meest geschikt is voor jou.