De voor- en nadelen van een eigen spa hebben!

De voor- en nadelen van een eigen spa hebben!

Veel mensen associëren een spa met dure villa’s. Echter zijn er tegenwoordig ook veel betaalbare spa’s. Benieuwd of een eigen spa iets voor jou is? Lees dan verder, want wij hebben de grootste voor- en nadelen van een eigen hebben op een rijtje gezet!

De voordelen van een eigen spa

Laten we beginnen met de grootste voordelen van een eigen spa;

Ontspanning

Het meest voor de hand liggende voordeel van een spa is uiteraard ontspanning. Niet is heerlijker dan na een lange dag werken even bij te komen in je persoonlijke spa. Een wijntje of biertje erbij, en je hebt de komende uren niks anders nodig! Wanneer je thuis een eigen spa hebt, kun je er meteen in zodra je wilt. Je hoeft dus niet eerst naar een spa-center te rijden. Ook zijn ze vaak snel gevuld.

Genieten met meerdere personen

Spa’s doen het ook erg goed op thuisfeestjes. In de meeste spa’s kun je namelijk met meerdere personen tegelijk zitten! Zo kun je dus bijvoorbeeld met je vrienden nagenieten na het barbecueën.

Mentale en fysieke voordelen

Naast het feit dat een spa plezier brengt, geeft het ook diverse mentale en fysieke voordelen. Omdat je spieren diep kunnen ontspannen, heeft een spa een positieve invloed op je lichaam. Fijn wanneer je bijvoorbeeld spierpijn hebt! Ook vermindert het stress en verbetert het je bloedcirculatie. Tot slot zorgen deze aspecten ervoor dat je heerlijk kunt slapen wanneer je ‘s avonds laat nog even in de spa gaat. Een spa is dus meer dan alleen genieten!

De nadelen van een eigen spa

Een eigen spa hebben klinkt dus geweldig, en dat is het ook zeker. Helaas zitten er ook wat nadelen aan. Zo kost het allereerst geld. Er zijn weliswaar goedkope spa’s zoals we al kort aangaven. Echter zijn de echte luxe spa’s nog steeds vrij prijzig. Een ander nadeel is dat een spa ruimte kost. Niet iedereen heeft deze ruimte beschikbaar. Het laatste nadeel is tot slot dat je een spa moet onderhouden. Niemand wilt immers graag in een vieze spa zitten. 

Kun je leven met deze nadelen, dan is een spa het zeker waard. 

Geïnteresseerd geraakt in het laten plaatsen van een spa, of hulp nodig bij het onderhoud? Dan kan Spa Care Brabant je verder helpen!