tuindecoraties

De tuin aankleden met tuindecoraties

De lelijke schutting in de tuin wegwerken? Die grauwe muur verbergen? Of dat ene hoekje in de tuin wat extra’s te geven? Er zijn meerdere manieren mogelijk om ervoor te zorgen dat je tuin een gezellige plek wordt waar je heerlijk tot rust kunt komen, de kinderen lekker kunnen spelen en je vrienden kunt ontvangen. In dit artikel bespreken we drie voorbeelden van hoe jij je tuin kunt decoreren.

Lelijke muren of schuttingen met tuinposters verbergen

Een snelle en redelijk goedkope manier om lelijke schuttingen of grauw muren weg te werken is een schilderij in de tuin op te hangen. Het grootste gedeelte van de schutting of muur valt hierachter weg, zodat je enkel de mooie afbeelding ziet. Een ander voordeel van een tuinschilderij is dat je zelf kunt bepalen wat je tuin uit moet stralen. Ben je op zoek naar een rustig en vredig tafereel, dan is een afbeelding van een kabbelend stroompje erg geschikt. Wil je de tuin een oosters tintje meegeven, dan kun je kiezen voor een tuinposter met Boeddha of Boeddhistische tempel. Tuinposters zijn niet alleen verkrijgbaar met verschillende afbeeldingen, ook zijn deze te koop in vele afmetingen. De tuinposter past dan ook in elke tuin.

Waterornamenten voor rust en kalmte

Wat zeker ook niet misstaat in de tuin, is een waterornament. Stromend water biedt rust en kalmte na een lange werkdag. Daarnaast zijn deze ornamenten te koop in veel verschillende uitvoeringen. Je kunt een mooie waterval maken en daarmee het kale hoekje in de tuin aankleden, maar het is ook mogelijk een klein fonteintje te plaatsen. Water zorgt voor een sfeervolle en levendige tuin en trekt vogels aan. Zeker in de zomer vinden vogeltjes een lekker verfrissend bad erg lekker.

Tuinbeelden voor elke tuin

Grote grasvelden, hoge hagen of kale terrassen kun je eenvoudig opvrolijken met tuinbeelden. Door een tuinbeeld, groot of klein, op het gras te plaatsen, breek je het saaie karakter en wordt je blik direct naar het beeld getrokken. Ook hoge hagen van coniferen worden opgevrolijkt door er een mooi beeld voor te plaatsen. Zorg wel voor voldoende afstand rondom het beeld, zodat de coniferen gesnoeid kunnen worden. Tuinbeelden zijn te koop van verschillende materialen, zoals steen, brons of zelfs marmer, in verschillende afmetingen en in veel verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor abstracte beelden, maar ook tuinbeelden van dieren of mensen zijn er te vinden. Waar je de tuin ook mee opvrolijkt, het wordt vast en zeker de eyecatcher van de tuin.