trap

De tredes van de trap voorzie je van grip met anti slip tape

De meeste huizen in Nederland hebben de slaapkamers op de eerste verdieping en de woonkamer en keuken op de begane grond. Door deze indeling is de trap een van de meest belopen gedeeltes van het huis. Een trap in huis die zo veel gebruikt wordt moet uiteraard op de eerste plaats vooral functioneel zijn. Bij deze functionaliteit hoort ook veiligheid.

Er gebeuren regelmatig ongelukken op de trap door valpartijen, omdat de trap bijvoorbeeld glad is. Om een houten of stalen trap genoeg grip te geven is het een goed idee om de tredes te voorzien van een profiel of grip strip. Dit kan onder andere door een anti slip rubberen tape, zodat iedereen veilig en zonder zorgen de trap op en af kan.

Rubberen anti slip tape is makkelijk zelf aan brengen en op maat te maken

Een anti slip strip zoals die van AntiSlipRubbertape.com is zeer eenvoudig zelf aan te brengen en is voorzien van een zeer sterke zelfklevende lijm die aangebracht dient te worden op een schone en vetvrije trap. De rubberen strip hecht zowel aan metaal, als ook aan hout en is een goedkope, maar kwalitatief goede oplossing. De strip is bovendien eenvoudig zelf op maat te knippen en verkrijgbaar in tal van diktes en kleursoorten.

Door de keuze en het feit dat je de tape zelf kan verknippen, kun je deze vlekkeloos afstemmen met het design en kleurkeuze van de rest van het trappenhuis. Je trap behoudt hiermee de uitstraling en ziet er professioneel afgewerkt uit.

Bescherm de verf en lak op de trap tegen slijtage

Het onderhouden van een houten trap kan een erg gedetailleerde klus zijn en is vaak ook behoorlijk prijzig. In het schuren en verven van de trap gaat nu eenmaal veel werk zitten en is vaak werk voor professionals.

Om ervoor te zorgen dat de lak en de verf zo goed mogelijk beschermd zijn kan anti slip tape goed helpen. De rubberen rand wordt geplaatst op het stuk van de tredes dat het meest gevoelig is voor slijtage. Door gebruik te maken van een anti slip strip wordt de trap aanzienlijk minder onderhoudsintensief en kun je jarenlang vooruit op een veilige trap die ook de mooie uitstraling behoudt.