De perfecte vloer kiezen

De perfecte vloer kiezen

Als het tijd is voor een nieuwe vloer, dan moet je gaan bepalen wat voor vloer je wilt. Er zijn allerlei factoren die invloed kunnen hebben op jouw keuze. Heb je kinderen? Huisdieren? Belangrijk om dit mee te nemen in jouw keuze voor een nieuwe vloer.

Houd rekening met ruimte

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren, zoals pvc vloeren, laminaat of parket. Kies de juiste vloer door rekening te houden met de ruimte waar de vloer gelegd wordt. Als je een kleine ruimte hebt met donkere muren, zorg er dan voor dat je daarbij geen donkere vloer neemt. De ruimte zal dan nog kleiner lijken. Ga in dat geval voor een lichtere vloer. Je kunt in dit geval ook het beste tegels van ongeveer een afmeting van 45 bij 45 centimeter nemen. Als je kleine tegels hebt, lijkt de ruimte over het algemeen optisch groter. Als je juist een grote ruimte hebt, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de inrichting niet te licht wordt. Wanneer een grote omgeving te licht wordt, kan het namelijk zorgen voor een koele sfeer.

Wat is jouw levensstijl?

Houd ook rekening met je levensstijl. Je wilt namelijk geen vloer waar veel vuil op te zien is als je bijvoorbeeld huisdieren hebt of kleine kinderen. Je ziet dan vaak snel de haren en/of vuil liggen. Als je jonge kinderen hebt, kan het handig zijn om een vloer te kiezen die tegen een stootje kan en onderhoudsvriendelijk is. Het is een optie om een goedkoop laminaat aan te schaffen of bijvoorbeeld keramische tegels. Keramische tegels zijn namelijk heel onderhoudsvriendelijk.

Kies de juiste kleur

Het kiezen van de juiste kleur voor de vloer kan moeilijk zijn. Je wilt natuurlijk een kleur die bij je smaak past, maar ook geschikt in voor de ruimte waar hij komt te liggen. In de natuur is het zo dat de grond het donkerst is en de lucht het lichtst. Het donkere van de grond wordt naar boven langzamerhand lichter. Dit zorgt voor een natuurlijk effect in je huis. Om dit toe te passen in je huis kun je het beste de vloer het donkerst doen en de muren wat lichter.