Dé nieuwste vorm van dakbedekking

Dé nieuwste vorm van dakbedekking

De manier waarop we vandaag de dag onze daken voorzien van dakbedekking is enorm veranderd. Nieuwe ontwikkeling betreden de markt en ook nieuwe trends komen om de hoek kijken. Steeds vaker zien we dat daken worden gezien als onderdeel van de woning om een statement te maken, op te laten gaan in de omgeving of om te kiezen voor een speciale kleur. Kortom, met dakbedekking is vandaag de dag meer mogelijk dan je denk.

Dakbedekking trends van 2021

Een nieuwe vorm van dakbedekking die we de laatste tijd vaak terugzien is het gebruik van dakpan elementen en felsplaten. Daarnaast zien we ook veel nieuwe mogelijkheden in mastgoten PVC, en afwerking van daken.

Allereerst iets meer informatie over dakpan elementen en felsplaten. Dakpan elementen kun je vergelijken met de uitstraling van dakpannen. Alleen zijn dakpan elementen stalen platen die heel eenvoudig op het dak kunt bevestigen. Je ziet nauwelijks verschil tussen echte stenen dakpannen en dakpan elementen. Het voordeel van deze stalen elementen is dat ze heel eenvoudig te onderhouden en te monteren zijn, ze zijn duurzamer en het is stukken goedkoper. Daarnaast kun zijn deze elementen verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kun je variëren in stijl, vorm, coating en kleuren.

Felsplaten worden veel toegepast bij bedrijfspanden en industrie. Het zijn grote platen waarmee je betrekkelijk eenvoudig grote oppervlaktes kunt bedekken. Maar de laatste jaren zien we dat felsplaten dakbedekking ook steeds vaker word gebruikt bij woningen. Zeker bij woningen met een moderne en strakke uitstraling. Voordelen van felsplaten is dat ze duurzaam zijn, eenvoudig zelf te installeren en je kunt veel variëren in stijlen, coating, motieven en kleuren.

Kies voor een stijlvolle afwerking

Wie zegt dat een PVC regenpijp altijd grijs moet zijn? Soms kiezen we dingen omdat we niet beter weten. Een trend op het gebied van dakbedekking en afwerking is dat je tegenwoordig heel voordelig kunt kiezen voor een afwijkende kleur. Zo kun je niet alleen dakgoten en regenpijpen in verschillende kleuren bestellen. Maar kun je ook zetwerk bestelling in verschillende kleuren. Zo geen je een woning een unieke finishing touche.