pvc vloeren

De mooiste pvc vloeren voor in jouw huis

Ben jij aan het verbouwen en moet je de vloeren voor jouw huis uitkiezen? Voor veel mensen is het niet toegankelijk om dan voor natuurlijke materialen zoals steen of hout te gaan. In plaats daarvan heb je dan een fantastisch alternatief: pvc. In dit artikel vertellen we je alles over wat pvc is en wat de voordelen zijn.

Wat is pvc eigenlijk?

Pvc is de afkorting voor polyvinylchloride. Dat is een hele bekende kunststof die je bijvoorbeeld kent van pvc buizen waar het leidingwater doorheen gaat. Maar dat is niet de enige plek waar je deze kunstof kan vinden. Pvc is namelijk ook een zeer gangbaar materiaal voor in de huizen van mensen. Het wordt namelijk vaak gebruikt voor vloeren of als wandbekleding. Maar wat zijn de grote voordelen van deze kunststof, die je in zoveel huizen tegenkomt?

Wat zijn de voordelen van pvc?

Pvc kent een hele hoop voordelen en boel redenen om als vloer in huis te halen. Ten eerste is pvc echt bekend als kunststof die waterafstotend is. Hoewel de vloer zeker nat kan worden, is het geen probleem om deze weer droog te krijgen. Met een simpele doek of dweil kom je een heel eind. Daarnaast is deze kunststof ook enorm krasbestendig. Tafels en stoelen kunnen dus gesleept worden zonder dat het zijn sporen nalaat in de chat.

Wat een ander voordeel is, is dat het naast krasbestendigheid ook vlekproof is om pvc vloertegels te hebben. Heb je bijvoorbeeld kinderen die het lastig vinden om de boel een beetje schoon te houden, dan is pvc echt de ideale vloer om in huis te halen. Tevens zorgen al deze bijkomstigheden ervoor dat de vloer hartstikke duurzaam is. Juist omdat er geen vlekken en krassen in komen, kan je namelijk tientallen jaren genieten van de vloer.

Daarnaast is het fijne aan pvc dat je op heel veel verschillende plekken deze vloer kan leggen. Het hoeft niet alleen in woonruimtes zoals de woonkamer of de gang gelegd te worden, het kan ook in de badkamer liggen of in de keuken. Dat kan vanwege de waterbestendigheid en omdat het niet snel slijt of lelijk wordt. Het kan natuurlijk wel mooi zijn om overal dezelfde vloer te hebben liggen, als je graag consistentie hebt in dat opzicht. Of als je een modern of industrieel huis hebt, dan past een evenwichtige vloer natuurlijk extra goed.

Wat voor pvc vloeren zijn er?

Naast dat je pvc op verschillende plekken in huis kan leggen, kan je ook verschillende structuren neerleggen met pvc. Je kan voor veel verschillende motieven en structuren kiezen om jouw vloer die extra unieke look te geven. Zo kan je pvc vloertegels neerleggen als je bijvoorbeeld het gevoel wil hebben dat je eigenlijk stenen tegels hebt liggen. Wil je liever een bepaald motief op de grond hebben? Dan kan je bijvoorbeeld ook een visgraat pvc vloer neerleggen. Daarbij gebruik je korte plankjes die je haaks op elkaar legt.