meest populaire haagsoorten

De meest populaire haagsoorten op een rijtje

Een dichte haag in de tuin is erg populair. Een gezonde haag geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is een haag ook erg praktisch. U creëert een fysieke afscheiding die ongewenste bezoekers buiten uw terrein houdt en zorgt er bovendien voor dat men niet zomaar bij u binnen kan kijken. Een haag is de ideale vorm van beschutting als u veel waarde hecht aan een groene omgeving. Een haag ziet er bovendien van alle kanten goed uit, wel zo prettig voor de buren. In dit blog hebben we de populairste haagsoorten op een rijtje gezet.

Populairste haagsoorten

Wanneer u rondje door de wijk loopt zal het u misschien direct opvallen. Er staan toch best veel hagen in de tuinen van uw buren. Vanaf de straat ziet u slechts een deel van deze hagen, want het grootste deel staat in de achtertuin. Toch zult u veelal vergelijkbare haagsoorten zien. Niet omdat de keuze beperkt is, maar omdat een aantal haagsoorten met kop en schouders boven de rest uitsteken wat betreft gezondheid, uitstraling en gebruiksgemak. De populaire haagsoorten hebben allen een aantal eigenschappen gemeen: ze groeien relatief goed, zijn eenvoudig te snoeien en blijven het hele jaar door mooi groen. Deze eigenschappen maken de onderstaande haagsoorten erg populair.

Laurierkers, Taxus en conifeer

Wanneer we het over de meest populaire haagsoorten hebben, kunnen we een duidelijke top drie maken. In willekeurige volgorde zijn dit de laurierkers, Taxus en conifeer. Deze soorten zijn onder te verdelen in specifieke haagplanten, zoals de Portugese laurier, de Taxus Baccata en de Californische Cipres (conifeer). Veel van de hagen die u tegenkomt vallen onder deze drie categorieën. Omdat er veel verschillende lauriersoorten zijn, kunt u altijd een soort vinden die precies bij u past.

Hoe kies ik een geschikte haagsoort?

Het kiezen van een geschikte haagsoort is vooral een kwestie van smaak. Kies vooral voor een haagsoort die u mooi vindt en maak u nog niet te druk over de mogelijke nadelen van een haagplant. Maak een selectie van drie of vier haagplanten die u erg mooi vindt. Vergelijk dan de eigenschappen van deze planten met elkaar. Groeit de ene haagsoort een stuk sneller dan de ander, dan moet u uzelf de vraag stellen: is deze haagsoort het waard om een keer per jaar extra te snoeien? Maak op basis van deze selectie een definitieve keuze. Vindt u het lastig om een selectie te maken? Dan kunt u altijd langs bij een expert, zoals een kweker, om u te laten adviseren.