deurmat

De kroon op het werk in je hal: in de deurmat komt alles samen

Als de belangrijkste plaats, voor een aankomst in en vertrek van jouw huis, is de hal één van de meest drukke gebieden. Maar doet jouw gang wat saai en donker aan in plaats van licht en luchtig? Het is in dit geval heel gemakkelijk om jouw gang in een gastvrije oase om te toveren.

De juiste verlichting

Voor een geweldige gastvrije uitstraling gebruik je geen donkere meubels en slecht verlichte verlichting meer. In plaats daarvan breng je jouw entree prachtig tot leven met grote spiegels, een vleugje kleur en slimme opbergers.

De juiste verlichting is misschien wel één van de gemakkelijkste manieren om je gang vlot op te vrolijken, en er zijn hiervoor tal van mogelijkheden beschikbaar. Wandlampen zijn de grote winnaars in een smalle hal, terwijl plafondspots de ruimte in een gang ook heel prettig uit laten zien. En als je er stiekem de ruimte voor hebt, voeg dan een staande lamp toe om de donkere hoeken ietwat op te fleuren om zo een fijne warme gloed in jouw gang te creëren.

De juiste kleuren

Frisse tinten zoals wit, crème of zachte pasteltinten kunnen jouw gang snel opfrissen. Een nieuw likje verf aan je ontvangstruimte toevoegen zal jouw huis vrijwel direct een boost geven.

Kies voor wat meer kleur als je liever een gedurfde statement voor jouw huis wilt maken. Je hal met een gewaagde kleur wat extra karakter geven is immers een slimme manier om de ontvangstruimte aangenaam op te fleuren en een extra dimensie aan jouw huis toe te voegen.

De juiste vloer en deurmat

Als jij jouw hal met de daaraan verbonden gangruimte volledig opnieuw wilt inrichten, begin dan met de vloer. En of jij nou voor tegels, een zacht tapijt of een houten vloer kiest, het zal jouw entree aanzienlijk verbeteren.

Plus onthoud hierbij: dit is alsmede een plek waar iedereen doorheen loopt om jouw huis binnen te komen, dus zorg er daarom voor dat deze vloer weerbestendig is. De hal heeft een goede afstemming van de gebruikte materialen hiervoor nodig. Dit komt alsook terug in jouw keuze voor de deurmat. Een deurmat op maat is daarbij de beste optie, want er gaat niets boven een prachtige mat die speciaal op maat is gemaakt om aan al jouw wensen te voldoen.

Daarnaast zal de keuze van de vloer voor in de gang ook van invloed zijn op hoe het licht in deze ruimte aanvoelt. Kiezen voor een lichter kleurschema creëert al vlot de illusie van meer ruimte en biedt een behaaglijke visuele impact.

De juiste kunst aan de muur

Je kunt jouw muren in de hal met prachtige kunst aanvullen. Niets anders spreekt namelijk zo tot de verbeelding als enige kunstwerken aan de muur. Er bestaat ook geen eenvoudigere manier om heel direct meer kleur en persoonlijkheid aan jouw entree toe te voegen. Zelfs in de meest neutrale ruimte kan een enkel kunststuk aan de muur al wonderen doen.