kraanonderdelen van Quooker

De kraanonderdelen van Quooker

De Kraanonderdelen Quooker wordt steeds populairder en niet zonder reden. Kokendwaterkranen zijn net als gewone kranen, maar kunnen ook direct kokend water tappen. Met een draai aan een hendel kun je kokend heet water krijgen zonder dat je hoeft te wachten tot een waterkoker kookt of een pan is opgewarmd. Kokendwaterkranen gebruiken een tank onder je gootsteen. Deze tank is aangesloten op het lichtnet en uw watertoevoer. Het verwarmt het water en slaat het op de juiste temperatuur op, wat betekent dat elke keer dat u de kraan opendraait, het warme water onmiddellijk beschikbaar is.

De installatie van een kokendwaterkraan is relatief eenvoudig. Het kan op dezelfde manier worden gemonteerd als een gewone kraan met toevoeging van de tank. Hoewel je geen elektricien hoeft te bellen, wordt aangeraden om je kokendwaterkraan door een loodgieter te laten installeren, aangezien er meer aansluitingen zijn dan een standaardkraan en erg heet water. Als je een kokendwaterkraan wilt installeren, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor het reservoir, dat zich meestal onder je gootsteen bevindt.

Veiligheid en duurzaamheid

De Kraanonderdelen Quooker is zowel veilig als duurzaam. Veiligheid bij het werken met kokend water is erg belangrijk, want je wilt niet per ongeluk het hete water aanzetten en jezelf verbranden. Gelukkig passen kokendwaterkranen verschillende veiligheidsmaatregelen toe om ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk kunnen worden bediend. Een van de meest voorkomende systemen is de veiligheid geveerde handgreep. Om het kokende water te activeren, moet je de veiligheidsknop naar beneden duwen en vervolgens draaien. U moet dan de knop in deze positie vasthouden totdat u klaar bent. Met zo’n systeem kun je het stomende water niet zomaar laten lopen, dat voorkomt dat kinderen zichzelf pijn doen. Het water uit deze kranen wordt ook met een iets lagere druk geleverd dan een gewone kraan. Dit is om te voorkomen dat het water opspat en je raakt terwijl je het gebruikt. Door regelmatig een kokendwaterkraan te gebruiken, kunt u uw energieverbruik in huis verminderen. Met een kokendwaterkraan gebruik je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt, waardoor je minder energie verspilt.

Waarom een Quooker aanschaffen?

We verspillen miljoenen euro’s per jaar door de waterkoker te vol te doen, en meer dan de helft van ons doet hem elke keer dat we hem gebruiken te vol. Naast de waterrekening is er ook elektriciteit. Hoe vaak heb je de waterkoker niet opnieuw gekookt omdat je thee begon te zetten en afgeleid raakte?

De waterkoker staat al zo lang als iemand zich kan herinneren op het aanrecht, dus de meesten van ons hebben er nooit echt aan gedacht om er vraagtekens bij te zetten. Maar kijk eens naar die van u – vooral tegen de achtergrond van milieuproblemen en inspanningen om afval te verminderen – en de miljoenen waterkokers die in keukens over het hele land staan, beginnen een beetje ouderwets te lijken.

Veel keuken uitvindingen lijken luiheid te zijn, maar een instant heetwaterkraan doet veel meer dan je twee minuten extra laten rusten voor je ochtendkoffie. Het is niet alleen een ruimtebesparend, geldbesparend, tijdbesparend alternatief voor uw waterkoker – het zal de keuken stroomlijnen en talloze voordelen opleveren voor koken, schoonmaken en hosten in de belangrijkste kamer van uw huis.