Jøtul kachel

De kachels van Jøtul

Wellicht heb je wel eens van dit (vrij bekende en gerenommeerde) merk in kachels gehoord, zoals de meeste anderen met een kachel. Dit Noorse merk is al jarenlang een kwaliteitsmerk als het om kachels gaat. Daarom in deze blog wat meer over de kachels van Jøtul en waarom deze zo goed bekend staan.

Jarenlang vakmanschap

Jøtul staat onder andere bekend om jarenlang vakmanschap. Al meer dan 160 jaar is het bedrijf actief op de Noorse markt en staat daar ook al sinds 1853 bekend als marktleider. De kachels worden gemaakt van gietijzer, een zeer hoogwaardig product met een lange levensduur. In mallen van fijn zand worden de kachelonderdelen gevormd, waardoor het gietijzer zijn superieure kwaliteit behoudt.

De kachels die Jøtul produceert zijn dan ook enorm vormvast. Het gietijzer vervormt niet, ook niet na jarenlang gebruik. Zelfs deuren en scharnieren, met een grote kans op vervorming, zijn na jarenlang gebruik nog intact.

Wereldwijd bekend

Sinds de start van het bedrijf is het marktleider op de Noorse markt. Meer dan 160 jaar later is niet alleen de Noorse markt fan van de Jøtul kachels, ook in 43 andere landen wereldwijd worden de kachels verkocht.

Tijdloze kachels

Jøtul mag dan wel een oud bedrijf zijn, maar dat zegt niet over de uistraling van de kachels. Deze staan namelijk bekend om hun functionele en moderne design. Een Jøtulkachel is een tijdloos model, dat in elk interieur goed staat. Voor ieder huis en voor iedere stijl is er wel een kachel van Jøtul te vinden.

Het bedrijf heeft met het uiterlijk van haar kachels zelfs een aantal design-prijzen binnengesleept.

Duurzaam

Niet alleen de kwaliteit en het uiterlijk is belangrijk voor deze Noorse kachelmaker. Ook duurzaamheid speelt al jaren een rol dit bedrijf. De kachels van Jøtul moeten namelijk voldoen aan de strengste emissie-eisen ter wereld. Dit betekent dat hun producten beter zijn voor het milieu.

Ook qua prijzen is dit gunstig voor de Jøtulbezitters. Het brandstofgebruik van deze kachels is optimaal, waardoor je minder hoeft te stoken. Om een Jøtul kachel nog efficiënter en duurzamer te laten branden is het raadzaam om ovengedroogd eiken haardhout te gebruiken. Ovengedroogd eiken haardhout bevat weinig vocht, brandt erg lang, schoon en heeft een mooie vlammenspel.

Waar koop ik mijn Jøtul kachel?

De kachels van Jøtul zijn in 43 landen te koop, waaronder in Nederland. Je koopt je Jøtul kachel het best bij een erkende Jøtuldealer zoals uwkachel.nl. Zij krijgen namelijk regelmatig training van het Noorse bedrijf. Op deze manier ben jij zeker van de kwaliteit van zowel de kachel als van de kennis en expertise van de dealer waar je de kachel koopt.