gevel van je huis reinigen dit heb je nodig!

De gevel van je huis reinigen: dit heb je nodig!

Alles wordt naar verloop van tijd vies. Zo ook de gevel van je huis. Een vieze gevel geeft je huis gelijk een lelijke en oude uitstraling. Daarnaast kan aanslag naar verloop van tijd zelfs zorgen voor schade! Om dit op te lossen kun je er voor kiezen om een gevelreinigingsbedrijf in te huren. Deze zijn meestal echter vrij duur. Je kunt het reinigen van je gevel daarom natuurlijk ook gewoon zelf doen! Wat je daar precies voor nodig hebt, leggen we uit in dit artikel. 

Een steiger

Het eerste wat je nodig hebt voor het reinigen van je gevel is een steiger. Aan de onderkant van je gevel kun je makkelijk bij, maar voor de hogere stukken zul je toch echt een steiger nodig hebben. Ook daar moet alles tenslotte grondig schoon gemaakt worden! Er zijn verschillende soorten steigers waar je uit kunt kiezen. Het makkelijkste is om te kiezen voor een rolsteiger. Deze kun je eenvoudig rondom je huis verplaatsen omdat er wieltjes onder zitten. Een rolsteiger koop je op Rolsteiger-kopen.be.

Een spuit

In principe is het mogelijk om je gevel te reinigen met een spons. Dit kost echter wel erg veel tijd, en zal minder effectief zijn. Handiger is het om gebruik te maken van een hogedrukspuit of zandstraler. Als je deze niet in huis hebt kun je deze huren. Let wel op; in sommige gemeentes heb je voor zandstralen een vergunning nodig. Let er ook op dat straal niet te hard staat, anders kun je namelijk stukken uit je muur spuiten.

Reinigingsmiddel

Tot slot heb je een reinigingsmiddel nodig. Het soort reinigingsmiddel is afhankelijk van de soort aanslag op je muur. Gaat het bijvoorbeeld om mos? Witte aanslag? Of zwarte aanslag? Voor de ene aanslagsoort zal een simpel huishoud-sopje voldoende zijn, terwijl de andere aanslagsoort een speciaal middel nodig zal hebben. Ook zul je rekening moeten houden met het soort steen van je gevel. Let er tot slot op dat je chemische middelen op een veilige manier opvangt, in plaats van deze door heel de straat te laten lopen.