Makelaars deventer

De beste wijk in Deventer om te wonen hangt af van je wensen

Als je gaat verhuizen naar een vreemde stad, kan het best lastig zijn om de juiste woning te kiezen. Maar de keuze in welke wijk je wilt wonen, is misschien nog wel veel lastiger.

Hanzestad Deventer

Zo hebben wij toevallig veel affiniteit met de prachtige Hanzestad Deventer. Lieflijk provinciestadje aan de IJssel, met een historisch centrum dat grotendeels bewaard is gebleven. Als je ook naar deze stad wilt verhuizen, neem je natuurlijk een makelaar in Deventer in de arm. Hij heeft het beste overzicht van wat er te koop is in deze stad.

Meer dan Funda

Met een aankoopmakelaar krijg je niet alleen de Funda-huizen in beeld. Die kun je trouwens ook prima zelf zoeken op internet. Bij veel makelaars is het ook een soort ongeschreven regel dat eerst de collega-makelaars in dezelfde stad worden benaderd. Voordat ze op Funda staan, kun je het huis dan al bekijken en eventueel een bod doen. En ook daarmee kun je veel voordeel hebben als je een zelf een makelaar hebt ingeschakeld. Die weet de beste prijs voor je te regelen.

Wijken in Deventer

Mocht je nou besluiten om te gaan verhuizen naar deze Overijsselse gemeente met bijna 100.000 inwoners, let dan even goed op naar welke wijk je gaat. Elk heeft zijn eigen charme. Maar mocht je bijvoorbeeld van rust en ruimte houden, dan is het centrum niet zo’n goed idee. Maar in Borgele ben je wel weer aan het juiste adres.

De wijken:

  • Centrum: Historische en bruisende binnenstad. Leuke terrasjes, bijzondere winkeltjes en decor van prachtige festivals zoals Dickens Festijn, Deventer op Stelten en de Boekenmarkt.
  • Rode Dorp en Voorstad; voormalige arbeidsbuurten waar nog steeds veelal wat kleinere huizen (soms nog met rode daken, vandaar de naam Rode Dorp). Maar ook prachtige jaren-dertig huizen vind je hier. En mocht je een voetbalfan zijn: stadion De Adelaarshorst van betaald voetbalclub Go Ahead Eagles is gelegen in Voorstad.
  • Knutteldorp, Rivierenwijk en Raambuurt: Ook deze wijken liggen tegen het historische centrum aan dat op loopafstand is te bereiken. Deze wijken hebben veel opgeknapte en gerenoveerde huizen. In de Raambuurt zijn meerdere industriële panden geschikt gemaakt voor bewoning.
  • Zandweerd, Borgele en Keizerslanden: Deze zijn van iets latere datum, jaren zeventig en tachtig. Wijken zijn ruim opgezet. Hier heb je in Deventer nog veel huis voor je geld.
  • Colmschate en De Vijfhoek: Deventers nieuwste wijken aan de oostkant van de stad. Ze hebben eigen winkelcentra en zijn goed bereikbaar.
  • Buiten de stad: In de dorpen Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen kun je heel goed buiten wonen. Maar in een gezellig dorp is het vaak ook prettig toeven.

Zo heb je dus in Deventer vele mogelijkheden om te wonen. En vanwege de aantrekkelijkheid van de stad moet je niet vreemd opkijken als je regelmatig toeristen in de stad tegenkomt.