De beste tips voor het kiezen van een fotolijstje

De beste tips voor het kiezen van een fotolijstje

Het is niet altijd makkelijk om een fotolijstje te kiezen voor je foto. Er is heel veel keuze en niet iedere foto past mooi in iedere fotolijst. De kleur van de foto moet passen bij het fotolijstje. Ook het formaat van de foto speelt een rol. In dit artikelen laten we je zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fotolijstje.

De kleur van je foto

Het beste kun je uitgaan van de kleuren van je foto bij het kiezen van een fotolijstje. Het mooiste is het als de fotolijst de foto aanvult. De kleuren moeten dus overeenkomen. Zit er veel rood in de foto dan is een fotolijst in warme kleuren vaak het mooist. Zitten en in de foto blauw of grijstinten dan kun je het beste kiezen voor wat koudere kleuren zoals een aluminium fotolijst of een fotolijst met zilvertinten.

De plaatsing van de foto

De locatie is ook van belang bij het kiezen van een fotolijst. Komt je foto bijvoorbeeld op een witte muur te hangen dan is de achtergrond neutraal. Je kunt dan in principe alle fotolijstjes bestellen die je wilt. Hang je je foto op een gekleurde achtergrond dan kun je het beste kiezen voor een fotolijst in een wat neutralere kleur, bijvoorbeeld een lijstje met een onbewerkt houten frame.

Het fotolijstje moet passen binnen je interieur

Heb je een interieur met veel grijs of bruin tinten dan is ziet een fotolijstje met een geel frame er misschien wat vreemd uit.  In dat geval is het beter om te kiezen voor een fotolijstje in een wat neutralere kleur zoals een houten lijstje of een fotolijst van aluminium. Gebruik je veel hout en andere natuurlijke elementen in je woning dan zijn houten lijstjes van onbewerkt hout eigenlijk altijd een goede keuze.

Welk materiaal moet ik kiezen?

Er zijn fotolijstjes in allerlei maten en soorten. De meeste fotolijstjes zijn gemaakt van hout, maar ook lijstjes met een aluminium of een ijzeren frame. Fotolijstjes met een aluminium frame zijn vaak elegant en tijdloos. Fotolijstjes van onbewerkt hout kunnen eigenlijk met iedere foto worden gecombineerd. Deze fotolijstjes passen goed in een huiselijke woning met veel houten elementen. Houten fotolijstjes in de kleur zwart geven vaak een sterk effect aan een foto. Een foto met een zwarte lijst valt eigenlijk altijd op.