verhuizing

De beste tips om je voor te bereiden op een verhuizing

Eindelijk is het dan zo ver. Je hebt je oude huis verkocht en kunt gaan intrekken in je nieuwe fijne woning. Toch zal er nog het een en ander moeten gebeuren voordat het daadwerkelijk zo ver is. Je zult namelijk eerst heel de verhuizing nog moeten regelen en hier komt stiekem toch meer bij denken dan dat je waarschijnlijk had verwacht. Het is daarom erg belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereidingen voor de verhuizing zodat je stress kunt voorkomen. Ruim de tijd nemen voordat je van stek wisselt heeft ook als voordeel dat je dan voordelig verhuizen kunt aangezien je je voldoende kan verdiepen in de partijen die hun verhuisservices aanbieden. Maar op dit allemaal uit te zoeken en te letten op alle details dier erbij komen kijken kost veel tijd en moeite. Gelukkig sta je hier niet alleen voor. In deze blogpost geven wij je een aantal handige tips voor het voorbereiden van jouw verhuizing. 

Een uitgebreide planning

De eerste stap die je zal moeten zetten wanneer je gaat beginnen met verhuizen is het maken van een uitgebreide planning. Hierdoor bewaar je ten alle tijde het overzicht en voorkom je dat dingen over het hoofd gaat zien. Maak eerst een planning voor het inpakken. Je houdt hierbij rekening met welke spullen je nog nodig hebt en welke al in dozen gestopt kunnen worden. Veel van de spullen in huis kun je namelijk al ver van tevoren inpakken. Doe dit dan ook want hierdoor hou je later tijd over. Spullen die je nog nodig denkt te hebben voordat de verhuizing plaats gaat vinden schrijf je op in je planning en pak je in zodra dit kan. Wil je meer te weten komen over wonen gerelateerde onderwerpen lees dan de blogs op livingstylist.nl. Naast dat een planning belangrijk is voor het inpakken is dit ook erg handig voor het uitpakken. Je hebt zo namelijk in een overzicht staan welke spullen zich waar bevinden en weet zo precies welke dozen je in welke kamer neer kunt zetten. Een planning zorgt er dus ten alle tijden voor dat je efficiënter te werk kunt gaan zonder stress. 

Wie gaat het doen?

Nu je een planning hebt gemaakt en je een goed overzicht hebt van alles dat er nog moet gebeuren is het tijd om te bepalen door wie je de grote klus gaat uit laten voeren. Je kunt er voor kiezen om alles zelf te doen. Huur dan een groot busje of aanhanger zodat je alles makkelijk kunt vervoeren. Vind je het een prettig idee om de verhuizing uit handen te geven? Dat kan natuurlijk ook. Kies er dan voor om een verhuisbedrijf in te huren met ervaren verhuizers. Het is belangrijk dat je een verhuisbedrijf kiest met goede recensies zodat je zeker weet dat je het kunt vertrouwen. Het zou namelijk erg vervelend zijn als er tijdens de verhuizing iets gruwelijks mis gaat. Verder zul je een inschatting moeten maken van de tijd die je met de verhuizing bezig bent. Dit is vooral fijn wanneer je ervoor kiest om de verhuizing zelf uit te voeren.

Begin tijdig

Wanneer we het hebben over verhuizingen is een van de meest gemaakte fouten dat mensen uitstellen om eraan te beginnen. Ook al lijkt de verhuisdatum nog zo ver weg, toch is het belangrijk om al ruim van tevoren te beginnen met enkele voorbereidingen. Je hoeft natuurlijk niet vanaf dag een super intensief te werk te gaan met inpakken maar als je elke dag een beetje doet scheelt dit op den duur erg veel tijd en energie. Je voorkomt op deze manier dat je in tijdnood komt en dat er grote fouten gemaakt gaan worden. Zo kun je in alle rust de eerste dagen in je nieuwe huisje door gaan brengen.