De beste rolgordijnen voor dakramen

De beste rolgordijnen voor dakramen

Woon je op zolder, dan ben je vast bekend met dit probleem: het is moeilijk om optimale verduisteringsgordijnen voor dakramen te vinden. Hoewel er talloze rolgordijnoplossingen zijn voor gewone ramen, is het vinden van een geschikt model voor schuine dakramen veel moeilijker. Vooral in de slaapkamer, de kinderkamer en de studeerkamer is het essentieel om het licht via de rolluiken te regelen.

Wil je rolgordijnen kopen, dan kies je het beste voor modellen die harmonieus in het plafond passen en uiterst functioneel zijn: de jaloezieën dienen als bescherming tegen zon en warmte. Tegelijkertijd verminderen ze ook het geluid van hagel en regen. In het koudere seizoen zorgen ze voor extra thermische isolatie, wat de energiekosten kan verlagen. Een van de betere opties voor een rolgordijn dakraam is Velux zonwering, die een aantrekkelijk ontwerp, een hoge functionaliteit en zeer goede kwaliteit hebben. Rolgordijnen van dit merk overtuigen de meeste consumenten met hun aantrekkelijke design. Niet voor niets ontvingen ze in het verleden meerdere designprijzen, zoals de Red Dot Design Award. Velux jaloezieën zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: donkergrijs, lichtgrijs, koper en aluminium.

Gesloten jaloezieën voorkomen dat er op warme zomerdagen te veel warmte het appartement binnenkomt. De warmtevermindering in de zomer is tot bijkans 90 procent, wat vooral op zolders een aanzienlijk voordeel is, omdat het tijdens hittegolven extreem heet kan zijn. Maar ook in de winter hebben rolgordijnen voordelen. Als je de jaloezieën ’s nachts sluit, draag dat bij aan de thermische isolatie. Buiten gaat er minder warmte verloren, waardoor je de energiebalans in huis verbetert en de energiekosten verlaagt. Bovendien bieden Velux rolgordijnen een betere zichtbaarheid en bescherming tegen licht, omdat de zonnestralen op elk moment kunnen worden tegengehouden. Vooral handig als je een dakraam in je studeerkamer hebt en vaak last hebt van zonreflecties op je computerscherm.