De beste massagekussens voor ouderen

De beste massagekussens voor ouderen

Als senior krijg je steeds vaker last van je gewrichten. Een goede massage is dan moeilijk te overtreffen. Het manipuleren van de zachte weefsels van het lichaam kan helpen bij het verminderen van stress en het verlichten van rug-, nek- en schouderpijn. Vooral voor senioren kan een massage kussen dus het welzijn, de gezondheid en de kwaliteit van het leven verbeteren.

Soorten massagetherapie toestellen en hun voordelen

Er bestaan verschillende soorten massagetoestellen om aan specifieke behoeften, budget en comfort wensen te voldoen.

Massagestoelen

Massagestoelen lijken op relaxfauteuils, maar bieden meer welzijns voordelen. De massagestoel kan voorzien zijn van warmtetherapie, rollende massage, knedende massage, vibratietherapie, luchtdruk- en shiatsumassage (een therapeutische vorm van acupunctuur) en nog veel meer. Al deze mogelijkheden kunnen een verschil maken: Onderzoek toont aan dat massagestoelen bijzonder effectief zijn bij het onder controle houden van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Rug massage kussens voor stoelen

Een rugmassage kussen voor een stoel kan functies bieden zoals rolmassage, kneedmassage, warmtetherapie en shiatsu-massage, waardoor je de ervaring van een massagestoel krijgt zonder de kosten of het volume van een nieuw meubelstuk.

Hand massagetoestellen

De markt van hand massagetoestellen is enorm: van oplaadbare infraroodapparaten met meerdere hulpstukken tot handmatige rollers die aan kleine houten handgrepen zijn bevestigd. De beste massager voor jou komt neer op persoonlijke voorkeur, maar met een handmassage toestel kun je precies het lichaamsdeel wat je wil bereiken, bereiken.

Massageballen

Een massagebal kan een krachtig massage-instrument zijn. Oefeningen met een bal tussen het lichaam en de vloer of een muur zijn gericht op moeilijk te bereiken gebieden. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen om een verkrampte heup los te maken en zijn de beste massager voor knopen in de rug. Je kunt een bal kopen die gemaakt en op de markt gebracht is voor massage, maar je kunt ook naar een sportwinkel gaan – crossballen hebben de perfecte maat voor dit soort massage werk. Als je iets meer speling wilt, werkt een tennisbal ook goed.

Welk type massagekussen je ook probeert, je hebt verschillende opties als het gaat om extra functies. Hier zijn een paar factoren om over na te denken: temperatuur, energiebronnen, zoals oplaadbaar of op batterijen en het retourbeleid. Als het om massagetoestellen gaat, kun je ze niet altijd uitproberen voordat je ze koopt. Een beetje flexibiliteit is dus een goed idee.

Wil je een massageapparaat kopen? Het vinden van de juiste massageapparaat kan lastig zijn. Soms moet je gewoon kijken wat voor jou werkt, maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, praat dan met je massagetherapeut. Houdt als senior je gezondheid in gedachten. Als je een gevoelige huid hebt, bijvoorbeeld, kan een handmassage apparaat met slechts één instelling te agressief aanvoelen. Weet ook dat elektronische apparaten niet altijd goed samengaan met implanteerbare cardioverter defibrillators en pacemakers.