De beste manier op tapijt te verwijderen

De beste manier op tapijt te verwijderen

Tapijt verwijderen is niet zomaar iets er is tijd en veel energie voor nodig. Denk je het tapijt in een keer van de grond af te trekken? Dan zit je mooi mis. Tapijt vakkundig verwijderen vraagt om professionele behandeling. Vakkundig aan de slag gaan voorkomt beschadiging en kleurdoorloop van de vloer. Wil jij weten hoe je het aanpakt lees dan verder!

Het juiste gereedschap

Ga je aan de slag met het verwijderen van tapijt dan heb je het juiste gereedschap nodig. Denk aan een stanleymes om het tapijt in lange repen te snijden. Dit is overigens ook de meest voorkomende manier om tapijt te verwijderen. Het tapijt in lange repen te snijden, deze een voor een los te trekken en op te rollen. Denk ook na wat voor een soort lijm er onder het tapijt ligt. Is het tapijt op waterbasis oogt het lijm wit en anders is het bruin. Afhankelijk hiervan he je wel of geen afbijtmiddel voor bruine lijm nodig of een emmer warm water voor witte lijm. Wél dien je altijd een vloerlijm verwijderaar te hebben, een schroevendraaier, een mondkapje, handschoenen, sponsjes en een verfkrabber of plamuurmes. Als allerlaatste is een ruime met goede ventilatie een belangrijk aspect. Houd hier dus rekening mee tijdens het verwijderen van het tapijt.

Tapijt laten verwijderen of zelf verwijderen?

Het is aan jou te beslissen of je het proces zelf aangaat of dat je het een ander laat doen. Met een ander bedoelen we dan wel een organisatie die hier ervaring mee hebt. Woningontruiming organisaties bijvoorbeeld hebben hier vakkundige mensen voor die exact weten hoe ze te werk moeten gaan. Wil je dus absoluut geen beschadigingen en er zeker van zijn dat alles vlekkeloos verloopt? Huur dan een ervaren organisatie in!