dakisolatie

De beste dakisolatie in jouw huis

Je dak isoleren is van groot belang om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast helpt een goede isolatie om de temperatuur in je huis goed te reguleren, waardoor het ook je energiekosten naar beneden zal halen. Om te bepalen welke dakisolatie het beste bij jouw huis past, hebben we in deze blog een aantal handige tips op een rijtje gezet om jou daarbij te helpen.

Binnen- of buiten isolatie

Je kan je dak zowel van binnen als van buiten isoleren. Wanneer je je dak van binnenuit isoleert, blijft je huidige dakbedekking gewoon intact, en hoef je daar niks aan te veranderen. Bovendien gaat dit vrij snel, en zijn de kosten redelijk laag. PUR schuim isolatie is hierbij de beste optie, zeker als je een schuin dak hebt. Buiten isolatie is de beste optie als je een volledige dakrenovatie voor ogen hebt of als je een plat dak hebt. Je kan er ook voor kiezen om je zoldervloer te isoleren, wanneer je je zolder enkel als opslagruimte gebruikt. Dit is een voordelige en snelle optie. 

Voordeligste optie

Het is natuurlijk fijn als je de kosten van je dakisolatie zo laag mogelijk kan houden. Dit zal voor veel mensen een belangrijke factor zijn in het kiezen van de dakisolatie. Om deze reden geven we in deze blog ook even een korte toelichting op de kosten van de verschillende isolatievormen. Over het algemeen zijn glaswol of EPS-platen de goedkoopste opties. Deze koop je al voor €10 per vierkante meter. De meest prijzige opties zijn doorgaans PIR platen of papiervlokken. De kosten hiervan kunnen oplopen tot €35 per vierkante meter. 

Beste kwaliteit

PUR schuim en harde isolatieplaten van PUR en PIR hebben doorgaans de beste isolatiewaarden. Wat betreft de uitvoering is het zeer afhankelijk van je daktype wat voor soort isolatie het beste bij jouw huis past. Een isolatiespecialist komt graag bij jou langs om je dak te bekijken en te beoordelen welke soort isolatie het meest geschikt is voor jouw dak. Wil je toch zelf nog even iets meer informatie op doen en misschien zelf al een keuze maken over je dakisolatie, lees dan hier nog meer over de beste dakisolatie.