Comfortabele en design stoelen voor in je huiskamer

Comfortabele en design stoelen voor in je huiskamer

Tegen het advies van veel huisartsen in zitten mensen tegenwoordig meer op een dag dan ooit tevoren. Dit is ook niet gek: bijna alles wat we doen, zowel voor werk als ontspanning, vindt al snel plaats op een kantoorstoel, bank, of luie stoel. Het is daarom van belang om te zorgen dat de stoelen waarin je zit ook comfortabel zitten. Het is immers niet voor niets dat ouderen die nog amper lopen vaak een ontzettend comfortabele sta op stoel kopen. Niet alleen komt dit je zitcomfort erg ten goede, maar het is ook belangrijk dat een goede stoel je postuur op een juiste manier ondersteunt, om lichamelijke klachten op latere leeftijd te voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de stoel mooi past bij de rest van de inrichting. Er zijn echter verschillende soorten stoelen waarbij men op verschillende zaken moet letten.

Een comfortabele relaxzetel

Een van de eerste stoelen waar men vaak aan denkt is een comfortabele relaxstoel kopen voor in de woonkamer of voor in een studeerkamer. Idealiter is dit de perfecte plek om tot rust te komen na een drukke dag: een heerlijk comfortabele stoel waar je lekker in weg kan zakken, waarin je een goed boek kan lezen of een mooie film kan kijken. Zitcomfort staat hier dus bovenaan: zorg voor een brede, diepe stoel waarin je lekker kan wegzakken, maar let er op dat je wel enige ondersteuning voor je rug hebt. Als dat ontbreekt kom je namelijk al snel in een halve lig/zitpositie uit, wat funest kan zijn voor je ruggenwervel. Indien dit niet het geval is bij je stoel kun je dit ook bevorderen door bijvoorbeeld een stevig kussen voor in je rug te kopen.

Eettafelstoelen

Ook aan de eettafel is het belang van de juiste stoel groter dan men vaak denkt. Hier wil je echter liever geen stoelen die super comfortabel zitten, maar eerder stoelen die juist een wat actievere zithouding stimuleren. Dit zorgt er namelijk voor dat je tijdens het eten ook een actievere houding aanneemt, wat een goed gesprek met je tafelpartners aanzienlijk kan bevorderen, en wat er bovendien voor zorgt dat je na het eten van een stevige maaltijd niet uren blijft zitten. Natuurlijk moeten de stoelen wel lekker zitten, maar een armsteun kan hier eerder negatieve dan positieve effecten hebben. Ook zorgt dit ervoor dat je sneller geneigd bent om ook buiten etenstijd om aan de eettafel in plaats van op de bank gaat zitten, om bijvoorbeeld een spelletje te spelen of om wat handarbeid te verrichten.

Extra stoelen

Ook kan het sterk aan te raden zijn om een aantal extra stoelen ergens in een berging of een schuur paraat te hebben staan. Zeker als je vaak gasten over de vloer hebt zal een gebreken aan stoelen je bekend zijn, maar dat probleem is makkelijk op te lossen door er een paar extra op elkaar te stapelen en weg te stoppen. Dit kan in veel situaties erg handig zijn, en zeker als de stoelen in elkaar passen kost het amper opslagruimte. Om het simpel te houden kun je er voor kiezen om een paar opklapstoeltjes neer te zetten, of om bij de aankoop van nieuwe eettafelstoelen er simpelweg een paar extra te kopen.