waarom-gaan-voor-een-gashaard

Betere uitstraling in huis met aan haard

Lekker met z’n allen op de bank bij de haard, dat zorgt voor een gezellig sfeertje. Een haard wordt dan ook steeds vaker aangeschaft voor de uitstraling. Het ziet er namelijk gezelliger uit dan een elektrische verwarming. Bij het aanschaffen van een haard kom je voor veel verschillende keuzes te staan. Een houtkachel, gashaard, elektrische haard, schouw… en nog wel meer. Maar waarom zal je kiezen voor een gashaard?

Verbeterde techniek

Eerder waren er nog wel twijfels over een gashaard. Het vuur zag er niet natuurlijk genoeg uit en dat was een flinke afknapper en dan ook een reden voor velen om niet voor een gashaard te kiezen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval, de techniek is veranderd en door de jaren heen erg verbeterd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de sfeer realistisch is en het vuur van de gashaard haast niet meer te onderscheiden is van een houtkachel. Deze realistische sfeer verminderd de twijfels over de gashaard zeker.

Gebruiksvriendelijkheid

Niet alleen zorgt de gashaard voor een gezellige en realistische sfeer, maar het is ook nog eens vriendelijk in gebruik. Door middel van één knop op de afstandsbediening is de gashaard gemakkelijk aan en uit te zetten. Dat is wat anders dan een houtkachel… Een houtkachel moet je in de gaten houden, zodat het vuur niet dooft. Daarnaast gaat een houtkachel niet met één druk op de knop aan of uit. Naast de gebruiksvriendelijkheid brengt de gashaard nog een voordeel met zich mee; een gashaard is veilig. Waarom is een gashaard veilig? Het vuur van de gashaard kan niet spatten, en daarom is het veilig. Naast dat het vuur niet kan spatten, heb je ook geen last van as. Nog een voordeel van een gashaard is dat er een gashaard eens per jaar een poetsbeurt nodig heeft, zodat de binnenzijde schoon wordt gemaakt. Een gashaard heeft dus bijna geen onderhoud nodig.

Doordat de verschillen tussen de gashaard en de houtkachel verminderd worden, wordt er steeds vaker gekozen voor een gashaard. Door de voordelen die de gashaard met zich meebrengt, zoals het hebben van bijna geen onderhoud, wordt de gashaard steeds populairder. Want wie houdt er nu niet van zo min mogelijk onderhoud.

De beste brandstof voor een houtkachel is ovengedroogd haardhout. Ovengedroogd haardhout bevat bijna geen vocht waardoor het mooi, schoon en efficiënt brandt.