Bespaar geld door het isoleren van jouw dak

Bespaar geld door het isoleren van jouw dak

De meeste warmte gaat verloren door daken die niet of niet goed zijn geïsoleerd. Hierdoor verstook je extra veel en onnodige energie. Op termijn kan je dus heel wat geld besparen door jouw dak goed te isoleren. Uiteraard is dit niet meteen een kleine kost maar het is wel een grote investering in de toekomst. De waarde van het huis zal ook meteen heel wat in waarde toenemen en het is ook voordelig voor het energielabel. Als je handig bent kan je ook overwegen om het dak zelf te isoleren. Gelukkig zijn er ook specialisten die je hier mee kunnen helpen. Daarnaast kan je hier ook de perfecte PIR isolatie kopen, net zoals glaswol en ander isolatiemateriaal. Het is belangrijk dat je de aantal vierkante meters weet van jouw dak om het juiste aantal isolatiemateriaal aan te schaffen.

Je kan het makkelijk zelf doen

Een dak isoleren is niet al te moeilijk, als je een klein beetje handig bent kan je het al snel zelf doen. Trek jouw handschoenen al maar aan en neem een mes zodat je aan de slag kan gaan. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal, zo heb je glaswol maar ook isolatieplaten. Vergeet zeker bij glaswol geen handschoenen aan te doen want er kan al snel jeuk en irritatie voordoen. Glaswol is wel een extreem goed isolatiemateriaal en wordt daarom vaak gebruikt bij het isoleren van een dak. PIR isolatie heb je in verschillende diktes en andere afmetingen. Meet daarom even alles goed na voor je online besteld of naar de winkel al het nodige materiaal gaat halen.

Wat is PIR?

PIR is harde schuimstof platen die qua structuur lijken op PUR. Enkel is PIR veiliger dan PUR omdat er bij PIR minder schadelijke stoffen vrijkomen wanneer ze verhit raken. PIR platen hebben aan beide kanten een dampdichte laag waardoor je al geen extra dampscherm moet aanschaffen. Wel moet je de platen goed dichten met tape. Een ander soort van PIR isolatie is glaswol die aan één zijde minerale wol bevatten. PIR isolatie wordt vaak gebruikt bij daken en tussen muren omdat ze vochtbestendig zijn, ze nemen namelijk geen vocht op. Je hebt daarnaast in de meeste gevallen geen dampscherm nodig en het zijn lichte materialen die makkelijk te verwerken zijn. Tot slot werken ze erg isolerend, zelfs als je niet de dikste platen hebt.