asbestsanering

Asbest gesignaleerd? Dan is het tijd voor asbestsanering

Het is zover, je hebt een prachtige woning aangeschaft! Maar dan kom je er achter dat er asbest zit op het dak van de schuur achter je huis. Uiteraard gaan de alarmbellen af in je hoofd want je weet dat asbest schadelijk kan zijn. Het is belangrijk om kalm te blijven, asbest is enkel schadelijk in hele grote hoeveelheden, en wanneer je het inademt. In de meeste gevallen loop je niet direct risico maar is het toch verstandig om direct een bedrijf in te lichten die je kan helpen om de asbest te verwijderen.

Bron: Revoort.nl 

Asbest is schadelijk voor de gezondheid

Zoals we hierboven al even kort genoemd hebben, is asbest niet direct schadelijk wanneer er mee in aanraking komt. Het zijn vooral de kleine vezels van asbest die voor gezondheidsproblemen zorgen. Wanneer deze vezels worden ingeademd over een langere periode of in grote hoeveelheden kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het altijd verstandig om direct een expert in te schakelen, ook al bestaat er alleen een vermoeden van asbest in je woning.

Ga asbest niet zelf verwijderen

Het allerbelangrijkste wanneer er asbest is gesignaleerd, en de belangrijkste manier om gezondheidsproblemen te voorkomen, is om niet zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van asbest, juist dan kunnen de vezels vrijkomen die schadelijk zijn. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar schakel direct een bedrijf in die je meer kan vertellen over de gevaren van asbest en de manieren om het in jouw situatie snel te verwijderen.

Wanneer volledige asbestsanering aan de orde is

Als het gaat om grote hoeveelheden asbest, of om meerdere gebouwen die asbest bevatten, is het verstandig om een bedrijf in te schakelen en de sloopwerken uitbesteden. Op die manier wordt de asbest niet alleen verwijderd maar worden er ook maatregelen getroffen om toekomstige risico’s te voorkomen.