laminaat bestellen

Alles over laminaat bestellen: de voordelen

Een laminaatvloer is een zeer populaire vloer. Ondanks dat het kiezen van een vloer niet eenvoudig is en je de keus hebt uit allerlei verschillende soorten vloeren, biedt een laminaatvloer jou meerdere voordelen. Je kunt laminaat bestellen bij een bouwmarkt, maar natuurlijk ook bij een speciaalzaak in vloeren. Voor laminaat bestellen krijg je uiteindelijk te maken met de voordelen die een laminaatvloer biedt. Dit zijn namelijk meerdere voordelen die ervoor zorgen dat laminaat bestellen je beste keus gaat worden op het gebied van een vloer kopen.

Benieuwd naar de voordelen van een laminaatvloer? Ontdek de voordelen hieronder.

Wat houdt een laminaatvloer in?

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen. De basis van de vloer is een uiterst sterke, stabiele en vochtbestendige HDF-plaat. Dit zorgt ervoor dat jij lang plezier kunt hebben van de vloer. Bovenop de HDF-plaat ligt de ‘decorlaag’: een foto in zeer hoge resolutie van echte houten planken of tegels, die tot in het kleinste detail worden nagebootst. De decorlaag wordt afgewerkt met hars en daarbovenop komt nog eens een transparante, slijtbestendige bovenlaag die de vloer optimaal beschermt. Dankzij die unieke opbouw is een laminaatvloer niet te onderscheiden van een echte houten vloer of natuursteen maar biedt hij heel wat praktische voordelen. Superhandig toch?

Geschikt voor elke ruimte

Laminaatvloeren zijn geschikt voor elke kamer. Ook voor keukens en badkamers bestaan er waterbestendige vloeren met extra bescherming. Het antistatische oppervlak en het naadloze kliksysteem vermijden dat stof en vuil zich ophopen op of tussen de planken, wat dan weer ideaal is voor een kinderkamer. Je kan zelfs een volledige trap bekleden met laminaat. Met de juiste ondervloer kan laminaat probleemloos op vloerverwarming geplaatst worden. Koude voeten zijn daardoor verledentijd.

Makkelijk te onderhouden

Een laminaatvloer beschikt dus over een beschermende toplaag. Dit biedt als groot voordeel dat de vloer erg gemakkelijk schoon te maken is. Het vuil dringt niet door in het hout en een regelmatige poetsbeurt met een droge of licht bevochtigde vezeldoek volstaat om je vloer tientallen jaren in perfecte staat te houden. Het is niet nodig om laminaatvloeren te schuren, boenen of in te oliën. Dit is bij een echte houten vloer bijvoorbeeld wel van belang. Het schoonmaken van de vloer is dus een makkie en er hoeft daarnaast dus geen verder onderhoud aan gedaan te worden.

Gemakkelijk te plaatsen

Ben je handig en heb je geen 2 linkerhanden? Dan kun jij laminaat bestellen en zelf plaatsen. In vergelijking met andere vloeren is laminaat bijzonder eenvoudig te installeren. Dankzij het handige kliksysteem passen alle planken als een puzzel in elkaar. Je hebt geen lijm, gestabiliseerd zand of mortel nodig om een perfect egale en stabiele vloer te leggen. Dat scheelt weer een hoop tijd, geknoei en minder gezellige momenten. Het is een minimum aan handigheid en je kunt de vloer daardoor zelf en probleemloos leggen. Ook kun je een laminaatvloer weer gemakkelijker verwijderen als je toe bent aan iets nieuws. Mocht je geen tijd hebben of het toch niet helemaal zien zitten. Dan kun je voor het leggen van laminaat natuurlijk altijd nog een vakspecialist inhuren.