Alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde BBQ

Alle spullen die je nodig hebt voor een geslaagde BBQ

Het is zomer en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken en vlees te bereiden. Maar als je al jaren hamburgers op de grill gooit, ben je misschien een aantal andere hulpmiddelen vergeten die je volgende buitenkookervaring nog beter kunnen maken. Hier zijn alle dingen die je nodig hebt om een BBQ-meester te worden:

Platte ovenwanten

Flanellen ovenwanten zijn een must-have voor elke BBQ’er. Ze zijn gemaakt van hittebestendig materiaal en meestal lang genoeg om je handen tegen het vuur te beschermen. Je kunt ze in vrijwel elke waren- of kledingwinkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken als je genoeg tijd en naaikennis hebt.

Meestal gemaakt van katoen, flanellen ovenwanten zijn dik genoeg om je handen te beschermen terwijl ze worden blootgesteld aan grote hoeveelheden warmte. Ze zijn meestal lang genoeg zodat ze voorbij het punt komen waar de polsen van de meeste mensen blootgesteld zouden worden wanneer ze iets warms vasthouden- daarom zijn ze langer dan gewone ovenwanten!

Een BBQ aansteker

Een BBQ-aansteker is een must-have voor een geslaagde BBQ. Je kunt een elektrische houtskoolstarter gebruiken, maar als je die niet hebt, is een lange aansteker misschien je enige optie. Aanstekers zijn niet allemaal hetzelfde – sommige werken beter dan andere in verschillende omstandigheden. Om de beste aansteker voor jouw behoeften te vinden, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil ik iets kleins en makkelijks om mee te nemen? Een aansteker in zakformaat kan het beste zijn als dit is wat je zoekt. Het is echter belangrijk om niet te klein te gaan, anders zou het gemakkelijk verloren kunnen gaan!
  • Is mijn aansteker te groot? Dit kan het moeilijk maken om alles aan het eind van de dag in te pakken; plus er is altijd dat risico dat iemand iets uit mijn tas pakt zonder te beseffen wat hij aan het doen is (en dan is er geen manier waarop ik dat ding ooit terug zal krijgen). Dus onthoudt: houd dingen klein genoeg zodat je ze niet kwijtraakt!

Een BBQ aansteker kopen doe je hier!

Een spatel met een lang handvat om hamburgers om te draaien

Om je hamburgers om te draaien, heb je een spatel met een lang handvat nodig. Hoe langer het handvat, hoe gemakkelijker het is om te draaien zonder je te verbranden. Je kunt deze spatel ook gebruiken voor andere dingen rond jouw huis of grill. Als je er nog geen hebt, zijn ze verkrijgbaar bij elke bouwmarkt en zijn zo goedkoop als wat!

Een tang om biefstuk en worst om te draaien tijdens het bakken

Gebruik een tang om vlees te draaien tijdens het bakken. De beste manier om een tang te gebruiken is om het vlees vast te pakken met één punt, en dan diezelfde punt te gebruiken om het op zijn plaats te draaien. Met een tang is de kans kleiner dat je jouw eten verscheurt dan met een vork, die kwetsbare stukken vlees zoals biefstuk of kipfilet gemakkelijk uit elkaar kan trekken. Met een tang kan je ook steaks en worsten op de grill omdraaien. Zorg wel voor een lang handvat zodat je jezelf niet brandt als het heet wordt!