type aanhangwagens

Aanhangwagen kopen: welke types zijn er allemaal?

Een aanhangwagen kopen is een verstandige keuze als je regelmatig een grote of zware lading van A naar B moet vervoeren. Met de juiste aanhanger kan de lading veilig vervoerd worden, maar welk type aanhangwagen is voor jou de beste keuze? Lees in dit artikel meer over de verschillende type aanhangwagens.

Geremd of ongeremd?

Bij het zoeken naar een geschikt aanhangwagen is dit een van de eerste keuzes die je moet maken. Het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger zit hem in de aanwezigheid van een remsysteem. Zo is een geremde aanhanger voorzien van een as met remsysteem dat bestaat uit een oploopremsysteem en geremde wielen. Als je vooral lichte ladingen wilt vervoeren is een ongeremde aanhanger de beste keuze. Om veilig een zware lading te vervoeren is een geremde aanhangwagen een absolute must.

Verschillende type aanhangwagens

Als je op zoek gaat naar een nieuwe aanhangwagen bij Hapert, dan heb je keuze uit vele verschillende types. Zo is er voor elke klus wel een geschikte aanhanger te vinden. Hieronder hebben we een aantal verschillende types op een rij gezet.

Kipper

Een kipper is uitermate geschikt voor het vervoeren van losse materialen. Het grootste voordeel van dit type is dat alle materialen erg gemakkelijk gelost kunnen worden door het kiepsysteem. Een kipper aanhangwagen is ideaal bij het vervoeren en lossen van groenafval, puin, grind en andere losse materialen.

Tandemasser

Een tandemasser is een goede keuze als je regelmatig zware ladingen wilt vervoeren. Door de twee evenwijdig achter elkaar liggende assen is er een betere verdeling van het gewicht, waardoor een hoger laadvermogen mogelijk is.

Autoambulance

Zoek je een transportoplossing voor het vervoeren van auto’s en/of machines? Dan is een autoambulance met oprijplaten de ideale transportoplossing. De auto of machine kan door de oprijplaten gemakkelijk op de aanhanger gereden worden.

Open aanhanger

Een open aanhanger wordt ook wel een bakwagen genoemd. Dit type is ideaal voor het vervoeren van losse materialen, zoals pallets, tuinafval of grofvuil. Hou er wel rekening mee dat dit type niet kan kippen, waardoor het lossen van materialen meer tijd kost.

Gesloten aanhanger

In tegenstelling tot bovenstaand type is dit type afgesloten, waardoor de gesloten aanhanger bijvoorbeeld ideaal is als verkoopwagen, koelwagen of marktwagen.