elektra vervangen

Aandachtspunten bij het vervangen elektra in huis

Er is natuurlijk niets zo vervelend als kortsluiting. Dit kan komen door jezelf, maar heeft vaak een externe factor als reden. Het zelf vervangen van je elektra is vaak niet iets waar veel mensen om staan te springen. Je hebt immers toch met stroom te maken en dat is natuurlijk iets anders dan water. Toch is het belangrijk, dat wanneer je besluit zelf aan de slag te gaan rekening te houden met een aantal zaken. Je zult namelijk zien, dat wanneer je dat doet, het best mogelijk is om bijvoorbeeld zelf een stopcontact te vervangen. Lukt je dit nu niet, zorg er dan voor dat je een elektricien in Arnhem inschakelt. Er is namelijk niets gevaarlijker, dan experimenteren met stroom, terwijl je geen enkel idee hebt wat je nu daadwerkelijk aan het doen bent. Om je toch een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, wanneer je toch zelf wilt beginnen.

Zet de schakelaar uit

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het dus absoluut niet. Te vaak zien we dat de hoofdschakelaar in de meterkast niet wordt uitgeschakeld, maar alleen het knopje van bijvoorbeeld de lamp. Omdat er 230 volt op het stroomnet zit, kun je hier een flinke opdonder van krijgen, met alle gevolgen van dien. Zorg er daarom dus altijd voor, dat wanneer je aan de slag gaat met het elektra in huis, je ervoor zorgt dat er geen spanning mee op staat. Dit kun je overigens eenvoudig controleren door middel van een spanningszoeker. 

Maak een foto van de huidige situatie

Vooral wanneer je aan de slag gaat met het aansluiten van verschillende kabels, is het verstandig om een foto te maken van de huidige situatie. Je zult zien, dat wanneer je dit niet doet, je geen idee meer hebt hoe het nu daadwerkelijk was aangesloten. Door een foto te maken, kun je de oude situatie gemakkelijk visualiseren, waardoor het aansluiten een stuk makkelijker gaat. Kom je er nu niet uit, zorg er dan voor dat je niet verder gaat. De kans dat je dan namelijk meer kapot maakt, dan dat je repareert is vrij groot. Je doet er dus goed aan, om een expert van RS Electro in te schakelen, die je kan helpen met al je problemen.