aandachtspunten kopen huis

Aandachtspunten bij het kopen van een huis

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? De vraag is alleen waar je moet beginnen bij het kopen van een nieuw huis. Vaak wordt daarom ook gekozen om een aankoopmakelaar in te schakelen om het kopen van een huis wat gemakkelijker te kunnen maken.

Wensen duidelijk op een rijtje zetten

Bij het kopen van een woning is het allereerst belangrijk dat duidelijk op een rijtje wordt gezet wat je precies naar op zoek bent bij de woning. Hierbij kun je ook heel erg specifiek zijn. Wanneer je ook aankoopbegeleiding hebt ingeschakeld kunnen ze dit lijstje namelijk heel gemakkelijk overnemen. Aan de hand hiervan komen dan een aantal woning die voldoen aan jouw wensen voor een nieuwe woning. Het inschakelen van aankoopbegeleiding is echter niet verplicht. Je kunt ook zelf het woningaanbod van Bagro Vastgoed bekijken en zelf onderhandelen voor een eventuele koop.

Het kostenplaatje bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis kost uiteraard geld, maar daarnaast de koopprijs komen er ook nog wat kosten kijken. Denk hierbij aan zo een 5% van de woningwaarde. Bij het kopen van een huis is het ook altijd handig om eerst te weten hoeveel je maximaal kan lenen. Dit is uiteraard op basis van het  inkomen. Daarbij is het tegenwoordig alleen nog mogelijk om 100% van de woningwaarde te lenen. Hierdoor zal een eventuele verbouwing zelf bekostigd moeten worden.

Bezichtigen van een huis

Bij het zoeken van de ideale woning is het tevens zeer belangrijk de nodige kennis te hebben over een woning. Hiervoor kun je dus kiezen aankoopbegeleiding in te schakelen. Het voordeel hiervan is dat deze persoon minder snel met emotie naar de woning kijkt en vooral naar de feit. Hierdoor kan er een gericht advies gegeven worden over het wel of niet kopen van de woning. De bezichtiging hoef je echter niet altijd met een aankoopmakelaar te doen, maar kun je ook altijd met familie of een goede vriend of vriendin doen.