huis kopen in Spanje

Aandachtspunten bij het kopen van een huis in Spanje

Heb je altijd al een tweede huis in Spanje willen hebben en heb je nu eindelijk het geld en de tijd ervoor om hier tijd door te brengen? Dan is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden voor het kopen van een nieuwe woning in Spanje. In dit artikel geeft Villa Nova Real Estate een aantal aandachtspunten.

Financiering van de woning

Als je de financiering voor de woning in Spanje rond wil krijgen is het belangrijk om rekening te houden met de drie verschillende waarden die in Spanje een rol spelen. Dat is de taxatiewaarde van de woning, de koopprijs die eerder betaald voor de woning en de kadastrale waarde van de woning. Bij het afsluiten van de hypotheek gaat de bank vaak uit van de laagste waarde.

Inschrijven in het vreemdelingenregister

Ben je helemaal klaar met de koude winters in Nederland en kies je ervoor om deze tijd in Spanje door te brengen? Dan is het belangrijk om je in te schrijven bij het Centraal Vreemdelingenregister. Dit geldt voor EU burgers die langer dan drie maanden in Spanje zullen verblijven. Dit moet je doen bij de provincie waar je op dat moment zal verblijven. Je behoudt dan gewoon je Nederlandse of Belgische nationaliteit, tenzij je ervoor kiest om ook de Spaanse nationaliteit aan te nemen.

Huis kopen in Spanje bij een Nederlandse makelaar?

Als je op zoek gaat naar een tweede woning in Spanje is het wel zo fijn dat iemand je hierbij kan helpen om de perfecte woning te vinden. Hiervoor kun je het beste een Nederlandstalige makelaar inschakelen om je huis in Spanje te komen. Je kan heel gericht aangeven waar je naar op zoek bent. Als je behoefte hebt kan de makelaar ook een dag met je op stap om een aantal woningen te bezoeken. Daarnaast is het fijne van een Nederlandse makelaar in Spanje dat misverstanden door de taal worden voorkomen.