tips zelf verhuizen

6 tips voor als je zelf gaat verhuizen

Verhuizen is een flinke stap en het is een hoop werk. Als je besluit om zelf te gaan verhuizen, komen hier nog wat extra dingen bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je straks niet met je handen in het haar staat, geven wij je hieronder een aantal tips.

Kijk uit met zware spullen

Denk niet: ach, dat kan ik wel aan. Als je zo denkt heb je binnen mum van tijd last van rugklachten of zelfs een hernia. Een steekwagen of een meubelhondje kunnen daarom enorm goed van pas komen. Ook een paar extra handen kunnen erg handig zijn. Stop ook je verhuisdozen niet te vol. Deze worden dan ook te zwaar om te tillen en dan eindig je precies hetzelfde als wanneer je probeert andere zware dingen te tillen. 

Maak een plan

Begin niet zomaar met spullen inpakken en naar je nieuwe woning te verplaatsen, dan wordt het een grote chaos. Je kunt veel beter van tevoren een plan maken, zodat je vervolgens geordend te werk kunt gaan. Sorteer dus alle spullen op locatie of categorie, bijvoorbeeld ‘woonkamer’. Zo weet je ook bij het uitpakken direct waar alles heen moet en is het alleen nog maar een kwestie van alles op zijn plek zetten.

Zorg voor goed vervoer

Zeker als je auto niet zo groot is, kan het handig zijn om een aanhangwagen te huren bij bijvoorbeeld J. van Laar Trading. In een aanhangwagen of een bakwagen kun je namelijk veel meer kwijt dan in een klein autootje en zo kun je gemakkelijk heel veel spullen in één keer vervoeren. Ook bijvoorbeeld het vervoeren van een bank of een set stoelen is een stuk makkelijker als je daar genoeg ruimte voor hebt.

Neem af en toe een pauze

Verhuizen is best zwaar werk en je wilt het vaak zo snel mogelijk achter de rug hebben. Dat betekend echter niet dat je aan een stuk door moet gaan, dat is helemaal niet gezond. Neem  daarom af en toe een pauze en drink of eet dan wat. Ook de aanwezige hulpkrachten zullen dat fijn vinden en zo kunnen jullie er na de pauze weer vol tegenaan.

Opruimen!

Verhuizen is hét moment om spullen weg te gooien waar je normaal niets mee doet of die je niet meer nodig hebt. Regel daarom een container, rijd een keertje naar de stort of zet een rol vuilniszakken klaar, want zo kun je heerlijk opruimen. Zo ga je met een schone, frisse start je nieuwe woning in.

Neem de tijd

Ga niet pas de laatste dag aan de slag met het verhuizen. Bedenk ruim van tevoren hoe je alles aan gaat pakken en neem de tijd. Zo hoef je niet de laatste dagen te stressen en kun je  op je gemak al je spullen verhuizen en je nieuwe huis heerlijk inrichten.